KinderBijbelweek in herfstvakantie

SLIEDRECHT – In de herfstvakantie zijn er voor allerlei doelgroepen activiteiten te bezoeken in het kader van de Bijbelweek van de Hervormde Gemeente Sliedrecht. Deze wordt jaarlijks gehouden in een grote tent op het ijsbaanterrein, maar vanwege de geldende coronamaatregelen wordt deze dit jaar weer in aangepaste vorm georganiseerd.

Voor kinderen uit groep 1 t/m 5 is er een KinderBijbelweek met als thema ‘Hallo, contact?!’. Er wordt samen gezongen, geluisterd naar een Bijbelverhaal, gekeken naar een toneelstuk, geknutseld en nog veel meer. Op 19 t/m 21 oktober is de Maranathakerk aan de Lijsterweg 2 open voor de jonge bezoekers. Het programma duurt elke dag van 9.30 – 11.45 uur. Donderdag wordt er ook samen pannenkoeken gegeten en zal het programma tot 12.30 uur duren.

Activiteiten
Tieners uit groep 6 t/m 8 zijn voor een speciaal programma welkom in de Handpalm, Merwestraat 13. Aan de hand van hetzelfde thema is een mooi programma samengesteld voor woensdag 20 oktober van 13.30 – 17.30 uur en donderdag 21 oktober van 14.30 – 20.30 uur. Op donderdag wordt er ook met elkaar gegeten. Voor jongeren (12+) en voor ouderen is er een eigen programma. Daarnaast staan een ladiesnight en wandeling voor mannen op de agenda. Alle praktische informatie zoals tijden en locaties zijn hier online te vinden. Men is van harte welkom om de activiteiten te bezoeken, wel is het nodig vooraf aan te melden via genoemde website. De week wordt afgesloten met een dienst op zondagmorgen 24 oktober, deze begint om 11.00 uur in de Maranathakerk. Ds. P.D. Teeuw is voorganger in deze dienst.

2 gedachten over “KinderBijbelweek in herfstvakantie”

  1. Beste meneer Blokland.

    Wat is er mis met het feit dat de kerken activiteiten organiseren als luisteren naar een bijbelverhaal, zingen en knutselen met elkaar? Waaruit maakt u op dat mensen niet met hun eigen verhaal mogen komen?? Als u op zondag een dienst zou bezoeken zou u zien dat er alle mogelijkheid is om na de dienst na te praten, uw verhaal te doen. Daarnaast zijn er diverse kerken die ook door de weeks hun deuren open voor iedereen voor een kop koffie en een praatje.

    De kerk heeft niet overal een antwoord op maar ik denk (in ieder geval voor mij) de bijbel wel. In 1 corinthiërs 13 staat; we hebben deze drie dingen geloof, hoop en liefde. Maar de belangrijkste van deze drie is de liefde.

    Dan zijn we er toch. We lief voor elkaar, heb respect voor elkaar gelovig of niet.

  2. Moet je nou als kerken altijd als eerste bezig zijn met evangeliseren op deze manier. Laat mensen eerst eens komen met hun eigen verhaal, ga met ze in gesprek en probeer daar aansluiting bij te zoeken en vinden. Volgens mij heeft de kerk niet op alle vragen een antwoord.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld