Oishi Fusion
VeiligGoed

Kerstwandeling volgt kleurrijke route richting ster van Bethlehem

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Op het terrein van ASVZ locatie Merwebolder vond vrijdag 20 december 2019 vanaf de namiddag tot in de avond de eerste lustrumuitvoering plaats van de door veel inwoners gewaardeerde Kerstwandeling. Iedere zeven minuten vertrok een groep van ongeveer 25 mannen en vrouwen, die tijdens een wandeling van ongeveer drie kwartier kennismaakten met het echte kerstverhaal. 

De route leidde langs verschillende opgestelde tenten, die door sfeervolle verlichting de aandacht wisten te trekken. Ook bewoners van de Merwebolder waren ‘getuigen’ van het kerstverhaal. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)  

Tekst gaat verder onder tweet.

Na het afdragen van geld aan de tollenaars ging de weg via onder andere schriftgeleerden, herders en koning Herodes naar de stal in Bethlehem, waar Jozef en Maria hun kind Jezus met trots aan het volk toonden. 

Bijbelverhaal
Het levende kerstverhaal op het fraai verlichte Merwebolderterrein heeft al jarenlang een grote aantrekkingskracht. Medewerkers én vrijwilligers van verschillende Sliedrechtse kerkgenootschappen weten elkaar ieder jaar weer te vinden om honderden geïnteresseerden op unieke wijze in aanraking te brengen met dit bekende bijbelverhaal. Veel bewoners van de Merwebolder werden door vrijwilligers langs de route geleid. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Zang en dans van onder andere tamboerijngroep Hadassa droegen bij aan het kleurrijke geheel. Verschillende predikanten – zoals Geert van Dijk en Alexander Veerman – en andere min of meer bekende Sliedrechters zoals Gerard de Haan en wethouder Ton Spek (CDA) deden mee. Het weer zat mee. Het bleef droog.

2 gedachten over “Kerstwandeling volgt kleurrijke route richting ster van Bethlehem”

  1. Goede weergave van Sliedrecht24 van een uniek project in dit dorp. De wijze waarop wordt doorgeborduurd op het draaiboek is buitengewoon en de inzet van het kernteam, de vele vrijwilligers, de professionele aankleding en de steun van ASVZ is prachtig.

  2. Voor mij de eerste keer. Ik vond het erg leuk gedaan met humor knipoog naar deze tijd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld