Kerpentier Ongedierte verwijdert nest Aziatische hoornaar uit Hof van Sliedrecht

SLIEDRECHT – Op hoogste etage van Hof van Sliedrecht is maandagmorgen 11 september 2023 een nest van de Aziatische hoornaar met succes weggehaald. Dat bericht Damiën Kerpentier van Kerpentier Ongedierte, die de klus uitvoerde.

Doel is de Aziatische hoornaar uit te roeien, want de beesten kunnen zich snel vermenigvuldigen. Ze kunnen tot wel twee centimeter groot worden. (Damiën Kerpentier / Kerpentier Ongedierte)

Sinds 2016 staat de Aziatische hoornaar soort op de lijst van invasieve exoten, die zorgwekkend zijn voor de Europese Unie. De wespensoort veroorzaakt veel schade onder (honing)bijen en andere insecten. De Aziatische hoornaar is een wesp die behoort tot het geslacht van de hoornaars. De exoot komt van nature voor in Zuidoost-Azië. 

7 gedachten over “Kerpentier Ongedierte verwijdert nest Aziatische hoornaar uit Hof van Sliedrecht”

  1. Mooi dat er een nest minder is. Maar de opsporing en bestrijding van nesten van de AH is een verantwoordelijkheid van de provincie en wordt ook door hun bekostigd. Bovendien wordt er dan zonder gif bestreden.

  2. Langs de weg rechts na de in en uitlaat (met dat hekwerk erom heen) van het Grevelingenmeer voor Bruinisse staan een rijtje bomen waar volgens mij ook nesten in zitten.

  3. Bij het strandje bij Hardinxveld Sliedrecht waar vroeger grote boom stond is nu om gezaagd! Zit ook en grote nest! Van die hoorbaars!!

  4. Goed dat het nest verwijderd is. Je moet er niet aan denken ze een spontane “prik-actie” organiseren 🐝🐝😉

  5. Het schijnt dat er ook een nest zit langs de rivier uit sliedrecht vandaan het derde strand waar die grote boom is omgezaagd. Misschien ook eens gaan kijken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld