Kermis geopend op Burgemeester Winklerplein

SLIEDRECHT – De kermis is terug in het centrum! Donderdagmiddag 15 oktober 2015 om 16.30 uur ging deze van start. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad, maar zoals vanouds staat de kermis weer op het Burgemeester Winklerplein. 

Bezoekers van de kermis maakten ondanks het slechte weer meteen gebruik van de attracties. (Foto en video Martin Dekker)

Althans op een deel van het plein. Wel is een deel van de straat nabij slagerij Van Tilburg benut. De kermis is dus iets omgezet in vergelijking met vroeger.

Exploitatie
De kermis stond de afgelopen jaren op een parkeerterrein bij bronbad De Lockhorst. Daarmee waren veel bewoners het niet eens. De kermisexploitanten bleken daar minder bezoekers te trekken en waren ook niet blij met deze keus. Voorstanders van de verplaatsing van de kermis naar De Lockhorst waren winkeliers van het Burgemeester Winklerplein. Uit een onderzoek van de gemeente kwam in 2015 naar voren dat dit de enige geschikte locatie was voor een succesvolle exploitatie. De kermis staat er tot en met woensdag 21 oktober. Zondag is de kermis gesloten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld