KerkKlets van Hervormd Sliedrecht bestaat vandaag precies één jaar

SLIEDRECHT – KerkKlets, de talkshow van Hervormd Sliedrecht, is zondag 9 mei 2021 een jaar actief. Een mijlpaal, uit de nood geboren, die gevierd wordt met een speciale online-uitzending, aanvang 09.00 uur. Nadat het kerkelijk gemeenteleven door corona bijna helemaal stil kwam te liggen, ontstond het programma KerkKlets. 

Een deel van het team van het programma KerkKlets met v.l.n.r. Zeger Brinkman, Hilde Keesmaat, Ronald Kornet, André Visser en Florent Hofman. (Foto Hervormde Gemeente Sliedrecht)

Een programma dat iedere zondagmorgen voor en na de kerkdienst uitgezonden wordt op het YouTube-kanaal van Hervormd Sliedrecht. “We noemen het maar een soort talkshow. We delen de laatste nieuwtjes uit de kerkelijke gemeente en we blikken vooruit en kijken terug op de kerkdienst. Er is elke keer een kort programma voor de  kinderen naar aanleiding van de preek. En we interviewen iedere week een lid van de Hervormde Gemeente met een bijzonder of juist heel gewoon verhaal uit zijn of haar leven”, vertelt André Visser, één van de initiatiefnemers van KerkKlets. 

Onderwerpen
In het achterliggende jaar kwamen er op deze manier verschillende gasten met onderwerpen en thema’s langs in het programma. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van pleegouders, een liefhebber van rockmuziek, een lid van de kerkelijke gemeente die Bijbelvertaalwerk doet in het buitenland, vrijwilligerswerk in de gevangenis, iemand van het bureau raadslieden van de gemeente Sliedrecht, een journalist, een interview met de nieuwe predikant en nog tal van hele diverse onderwerpen. Visser: “KerkKlets is eigenlijk uit de nood geboren. We kunnen als kerkelijke gemeente niet of veel minder bij elkaar komen vanwege corona. En het is juist zo belangrijk en prettig om als leden van de Hervormde Gemeente om elkaar heen te staan en er voor elkaar te zijn.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Tune
Een leuk weetje is nog dat de introtune speciaal voor KerkKlets gecomponeerd is door Paul Langerman, de dirigent van het A-orkest van Crescendo. “Het was een spontane vraag van ons die ook spontaan door Paul werd opgepakt. Kerk en samenleving komen daar helemaal bij elkaar. En vervolgens is de tune ook nog ingespeeld door het orkest zelf. Iedere week klinkt het nu bij de opening van ons programma”, licht Visser toe. 

Mogelijkheden
De ‘verjaardag’ wordt gevierd met een uitzending op het YouTube kanaal van KerkKlets waarin verschillende leden van de Hervormde Gemeente Sliedrecht terugblikken op het afgelopen jaar. In de studio wordt daarnaast ook vooruit gekeken met Jaap Braaksma. Hij was tot kort voor de coronaperiode uitbrak twaalf jaar voorzitter van de kerkenraad. Visser: “Met hem zal worden doorgepraat over de kansen mogelijkheden in het komende jaar. Liever zien we elkaar weer in en om de kerk natuurlijk. Maar we vieren toch een feestje, omdat KerkKlets in deze beroerde situatie toch zoveel moois heeft gebracht. En dat is iets waar heel veel leden van de kerkelijk gemeente voor, maar vooral achter de schermen, een bijdrage aan leveren.”

2 gedachten over “KerkKlets van Hervormd Sliedrecht bestaat vandaag precies één jaar”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld