Kerken zetten deuren open dag voor Eeuwigheidszondag

SLIEDRECHT – De laatste zondag van het kerkelijk jaar, zondag 22 november 2020, wordt in veel kerken stilgestaan bij Eeuwigheidszondag. Op die dag worden dan de overledenen uit het afgelopen kerkelijk jaar herdacht. Vanwege de coronamaatregelen zijn verschillende kerken zaterdag 21 november 2020 open. 

Omdat er overheidsmaatregelen gelden vanwege het coronavirus, kunnen velen niet bij deze diensten aanwezig zijn (max. aantal personen). Er is echter niet alleen droefheid in kerkelijk verband, ook in de samenleving, ook in Sliedrecht, worden geliefden gemist, ook vanwege het corona virus, en kan er behoefte zijn aan een moment van gedenken.

Op verschillende manieren en op gepaste wijze wordt dan, met inachtname van de geldende coronamaatregelen, de mogelijkheid geboden om een geliefde te gedenken. De Gereformeerde Kerk, Hervormde Gemeente, de Nederlands Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, de Rooms-Katholieke Kerk en de Vrijzinnige geloofsgemeenschap stellen daarom zaterdag 21 november 2020 tussen 16.00 en 20.00 uur voor het eerst, gelijktijdig hun kerken open om iedereen een moment van stilte en rust te bieden. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld