Kater Jakey is terecht; levend gevonden in gesloten kast in huis overbuurman

SLIEDRECHT – Het baasje van kater Jakey is erg blij. En vast de kat zelf ook! Vrijdagmorgen 5 juli 2024 is de kater sterk vermagerd gevonden in een afgesloten kast in een woning van een overbuurman aan de Overlaat in wijk De Grienden. 

Niet bekend is hoe Jakey in de kast terecht is gekomen en of hij daar altijd die tijd heeft gezeten. Na thuiskomst liept de kater flink te miauwen en had behoefte aan eten en drinken.

Het dier was nooit opgevallen, tot vrijdagmorgen een stuk staart zichtbaar was en er ontlasting werd gevonden. Het dier had enorme dorst. “Ik heb de kraan aan gezet en Jakey bleef drinken. Al die tijd heeft het kater geen eten of drinken gehad”, zegt de eigenaar van de kater. De twaalf jaar oude poes verdween dinsdag 18 juni 2024 na het avondeten spoorloos in wijk de Grienden. De kat is net op tijd gevonden, want de bewoner heeft vakantieplannen.

Beloning
De eigenaar loofde donderdag 4 juli 2024 een geldbedrag als beloning uit voor de gouden tip en de terugkeer van Jakey. De overbuurman last ook dit nieuwsbericht, maar had geen flauw idee dat de kater in zijn huis zat. “De overbuurman krijgt van mij een lunch aangeboden in een restaurant”, vertelde de eigenaar vrijdagmiddag aan online krant Sliedrecht24. 

10 gedachten over “Kater Jakey is terecht; levend gevonden in gesloten kast in huis overbuurman”

  1. Fijn dat het katje terecht is,vreemd blijft het wel.
    Neem aan dat het katje gemiauwd heeft toen het opgesloten zat.Zoiets hoor je toch?

  2. Ik vond het wel rot voor de eigenaar jakey lijkt precies op mijn oude Britse korthaar die overleden is.

  3. We hebben in stilte meegeleefd. Ook wij waren eens een poes kwijt. Nooit meer terug gezien. We zijn blij voor het of de baasjes.

  4. Een kater die uit de kast komt hoor je niet vaak 😉 Maar zonder gekheid; fijn voor eigenaar dat kater weer terug is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld