Kampioenstitel gaat SKC Merwede aan neus voorbij

SLIEDRECHT – Het eerste team van de Sliedrechtse Korfbal Club Merwede verloor zaterdag 12 maart 2016 nipt de kampioenswedstrijd van de Haagse korfbal vereniging Achilles. Dat gebeurde in een afgeladen sporthal De Stoep.

Treurnis bij de spelers van SKC Merwede. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Vraag was wie sleept het kampioenschap binnen in de eerste klasse, Merwede of Achilles? In een onvervalst kampioensduel werd dat duidelijk. De club noemde het op sociale media ‘strijdend ten onder.’ De ploeg uit Den Haag promoveert naar de overgangsklasse.

Aan elkaar gewaagd
Na diverse sfeeracties van de toegestroomde supporters van beide clubs werd in een écht titanengevecht beslist dat Achilles aan het 16-16 gelijkspel genoeg had. Merwede moést winnen en kwam dus slechts 1 doelpunt tekort. In de eerste helft nam Merwede het initiatief maar beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Er werd  over en weer gescoord en Achilles nam vlak voor rust een kleine voorsprong van 8-10. Deze voorsprong werd na de thee nog wat uitgebouwd, maar Merwede kwam sterk terug in de wedstrijd. In de slotminuten was de stand 15-16 voor Achilles. In de wetenschap dat Merwede alleen bij een overwinning kon promoveren, moesten dus alle zeilen bijgezet worden om nog een kans te maken.

Veldcompetitie
Er werden enkele wissels toegepast, waaronder Willemiek Remans die met nog ruim 1 minuut op de klok de gelijkmaker scoorde. Een uitzinnige maar ook bloednerveuze sporthal De Stoep zag vervolgens dat Achilles deze minuut zakelijk uitspeelde en zo de eindstand niet meer in gevaar bracht. Omdat de punten gedeeld worden door het gelijke spel, verandert er niets in de stand en is Achilles dus de verdiende kampioen. Merwede richt nu gelijk de blik op het veld. Zaterdag 2 april 2016 wordt de competitie daar hervat. Ook hier doet Merwede volop mee voor promotie.