Kamerleden reageren op RIVM-rapport over PFOA

DEN HAAG / REGIO – In de aanloop van en naar aanleiding van het uitkomen van de kabinetsreactie op het onderzoekrapport van het RIVM door staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA) van Milieu over de PFOA-zaak bij voorheen DuPont in Dordrecht reageren ook kamerleden. Dat zal waarschijnlijk tot een kamerdebat leiden.

Kamerleden reageren op de de PFOA-zaak rond voorheen DuPont in Dordrecht. De fabriek staat tegenover Sliedrecht, aan de overzijde van de Merwede. (Foto Sliedrecht24)

Ook in Den Haag wordt de PFOA-zaak nu opgepakt. Leden van de Tweede Kamer zijn bezorgd.

Brede steun
Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) schrijft donderdagmorgen aan Sliedrecht24 over het decennialang grote gezondheidsrisico’s lopen door omwonenden. “Het belangrijkste is dat er snel onderzoek wordt gedaan. De duidelijkheid voor de mensen die in de buurt van de fabriek wonen en voor de mensen die met deze stof hebben gewerkt staat voorop. Kortgeleden werd nog duidelijk dat er giftige stoffen lekten bij Shell in Moerdijk”, zegt Van Veldhoven, “mensen moeten er vanuit kunnen gaan dat ze schone lucht inademen. In de Tweede Kamer is brede steun om snel met staatssecretaris Dijksma te bespreken wat er precies aan de hand is en of er maatregelen nodig zijn. Bijvoorbeeld of de inspectie genoeg capaciteit en expertise heeft.”

Kamerdebat
“Er komt een debat over. Wanneer is nog niet duidelijk, maar de kamer was eensgezind.  Ondertussen volgen we de zaak op de voet”, zegt Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) met in portefeuille o.a. milieu.

Dit artikel wordt aangevuld met meer reacties uit de Tweede Kamer als deze binnenkomen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld