Kadernota 2016 tijdens lange raadsvergadering

SLIEDRECHT – De raadsleden van de gemeente Sliedrecht zullen dinsdag 30 juni 2015 nauwelijks genieten van het mooie zomerweer (of tijdens een rookpauze) of een barbecue in de avond. Zij zitten vanaf 14.00 uur in het gemeentehuis aan het Dr. Langeveldplein voor een naar verwachting lange openbare raadsvergadering.

De raad buigt zich over enkele belangrijke items in zo’n beetje de laatste bijeenkomst met de voltallige raad voor het zomerreces.

Het wordt vooral buigen over de cijfertjes, zoals de begrotingen 2016 van de GR Drechtwerk, GR Publieke Gezondheid & jeugd en de jaarrekening 2014 van Drechtwerk. Met verschillende bijlagen. Bij goed voorwerk wordt het hamerslag. De raad wordt verder gevraagd om de Huisvestingsverordening vast te stellen. Ook hier meldt de gemeente dat het een hamerstuk is. Maar niet uitgesloten is, dat raadsleden er toch nog wat over willen zeggen. 

Nieuwe accommodatie
Ook valt tijdens de besluitvormende vergadering een officiële beslissing over veel geld voor de plaatselijke Voetbal Vereniging Sliedrecht. Besloten wordt over de tonnen geld voor het bouwen van een nieuwe accommodatie. Hier zullen de politieke partijen vooral spreken over de afspraak voor een periode van veertig jaar. Eens zijn alle partijen het over de steun. Op de agenda staat verder onder meer de Kadernota 2016 (‘spoorboekje’). Dit wordt een debatstuk.

Voor wie het niet trekt om met dit weer in het raadhuis op de publieke tribune te zitten… die kan via internet meeluisteren.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld