Jubilerend C.O.V. Soli Deo Gloria neemt afscheid van CJMV-gebouw

SLIEDRECHT – De laatste repetitie van de Christelijke Oratorium Vereniging (C.O.V.) Soli Deo Gloria uit Sliedrecht vóór de zomer was tevens de laatste keer dat er werd gerepeteerd in het CJMV-gebouw aan de Stationsweg. Het koor dat later dit jaar het 100-jarig bestaan viert met een groots concert oefent voortaan in het gebouw van Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) De Ontmoeting in de Jacob Catsstraat.

Voorzitter Piet Bezemer van de C.O.V. Soli Deo Gloria stond bij de laatste repetitie van dit seizoen stil bij het 100-jarig bestaan van het koor, dat afgelopen weekend werd bereikt. Op deze avond was er voor iedereen koffie met gebak. (Foto C.O.V. Soli Deo Gloria)

Het koor heeft in het 100-jarig bestaan elf dirigenten gehad van wie de langst staande en zittende dirigent de heer Bouwman was. Hij leidde het koor 41 jaar.

Expositie, concerten en feestavond
Foto’s over het eeuwfeest worden vanaf half september 2019 geëxposeerd in bibliotheek AanZet, Scheldelaan 1. Die maand start officieel een druk jubileumprogramma. Hoogtepunt is de uitvoering met koor, orkest en solisten van het monumentale werk Die Schöpfung van Joseph Haydn. Dat gebeurt vrijdag 12 oktober 2019 in de Grote Kerk van Sliedrecht. Kaarten zijn nu al te verkrijgen via de website van het koor. Het koor geeft vervolgens vrijdag 9 november 2019 een concert in Brugge, in België. Het jaar wordt vrijdag 23 november 2019 afgesloten met een feestavond.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld