Jorik Klein voert OKD-lijst aan na spelen van vijf rondes

SLIEDRECHT – Na de vijfde ronde donderdsagavond 14 juli 2022 van het Open Kampioenschap Schaken van de Drechtstreek (OKD), staat Jorik Klein tot verrassing van velen alleen bovenaan. Hij is enige met 4½ punt en is tot nu toe ook de enige van het toernooi, die nog geen enkele partij heeft verloren heeft of die in remise eindigde.

Jorik Klein heeft nu vier keer gewonnen. Hij heeft één keer niet gespeeld en kreeg toen een bye. Daar heeft hij die ½ punt aan te danken. (Foto Schaakvereniging Slierecht)

Klein wordt direct gevolgd door 4 personen die nu 4 punten hebben. Waaronder Peter van de Bergh en Jerry van Rekom, die in de vijfde ronde tegen elkaar remise speelden. Ook Tim Schakel en Dana Verheij hebben nu vier punten en hadden al eerder een remise gespeeld. Van degenen die geen lid zijn van de Sliedrechtse vereniging staan Albert Segers en Peter Schot het hoogst. Segers heeft nu 3½ punt en Schot drie punten. Het blijft spannend. Wie aan de top weet een volgende keer te winnen en dus een vol punt binnen te halen? Wie zal Jorik Klein evenaren of  zelfs inhalen? Er kan nog van alles gebeuren. Donderdagavond 21 juni 2022 staat ronde zes op de rol. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld