Jongeren hebben ‘zeer enerverende week’ achter de rug

TISZASZALKA / SLIEDRECHT – Het gaat goed met de Sliedrechtse jongeren van de Hervormde Gemeente op hun reis naar Hongarije en Roemenië. “Op dit moment maken we ons klaar om vanaf Tiszaszalka in Hongarije te vertrekken richting Baia Mare. We kijken terug op een zeer diverse week met veel mooie ervaringen”, zegt mede-organisatie Frank Dunsbergen zaterdag 23 juli 2016 tegen Sliedrecht24.

De jongeren van de Hervormde Gemeente Sliedrecht in Hongarije, kort voor hun vertrek naar Roemenië. (Foto via Frank Dunsbergen)

“Het is erg bijzonder om te zien hoe mensen ­dankbaar zijn met de kleine dingen die wij hen kunnen bieden”, vertelt Dunsbergen. 

Kinderen
In het kort zijn de jongeren deze week elke ochtend betrokken geweest bij het zogeheten ‘Kinderkamp’. Hier zijn steeds een zestal jongeren bij aanwezig geweest. Dunsbergen: “Het was mooi om te zien hoe de kinderen, ondanks hun achtergrond, ook gewoon kind zijn. Bovendien was het bijzonder om te zien hoe de kinderen en wij gedurende de week naar elkaar toegroeiden.”

Niet stil zitten
Daarnaast hebben de resterende 17 jongeren de handen uit de mouwen gestoken door bij mensen thuis aan de slag te gaan. ’s Middags kregen ze hierbij hulp van de jongeren die betrokken waren bij het kinderkamp. “De werkzaamheden die we hebben verricht zijn onder andere: het schoonmaken en verven van kamers, het storten van betonvloertjes en het bouwen van een schaapskooi”, legt Dunsbergen uit.

Reisblog
Frank Dunsbergen spreekt van ‘een zeer enerverende week’. “Waarbij we veel ervaringen hebben opgedaan. Dit geeft veel hoop voor de tweede week die nog voor ons ligt in Roemenië”, zegt Dunsbergen. Meer informatie is te vinden op het reisblog.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld