Jeugdschaker Rik Slagboom kampioen tweede groep jeugd

SLIEDRECHT – De voorjaarscompetitie bij de schaakjeugd van Schaakvereniging Sliedrecht zit erop. Na een spannende strijd is de kampioen van groep 2 inmiddels bekend. Wedstrijdleider Cees Moes maakte donderdagavond 20 juni 2024 na de 24e ronde bekend dat Rik Slagboom de kampioen is geworden van de groep.

Rik Slagboom is de winnaar van een groep waarin aanstormende talenten en nieuwkomers tot de laatste zet gestreden hebben om de ereprijzen. Uiteindelijk bleek hij duidelijk de sterkste. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Door maar liefst zestien van zeventien partijen te winnen was Rik onbereikbaar voor zijn achtervolgers. Volgens de schaakvereniging een terechte kampioen, die vanaf september 2024 het in groep 1 tussen de ‘grote jongens’ mag gaan proberen.

Verrassing en talent
De tweede plaats was een prooi voor Chiel Plug, die dit seizoen nieuw lid is geworden en direct van zich deed spreken. Met een enorm enthousiasme en met veel schaaktalent eindigde Chiel direct al op een tweede plaats met een prachtige score van zeventien punten uit 23 partijen. De grootste verrassing is wel de derde plaats van ‘Benjamin’ Philip Leenman, die het tot de laatste partij spannend hield, maar uiteindelijk met een score van elf uit achttien partijen dus het podium haalde. De vereniging spreekt van ‘een prachtig resultaat van het aanstormende talent’.

Huldiging
Ezra Nagtegaal miste net het podium maar zijn vierde plaats smaakt naar meer en gezien de gedrevenheid en het talent is hij volgend seizoen één van de favorieten in groep 2. Shane Driesprong maakt de top-5 compleet. Ook Shane gaat steeds beter spelen. Nu nog wat rustiger nadenken en hij kan voor een podiumplaats gaan. Donderdag 27 juni 2024 heeft de prijsuitreiking plaats en wordt de top van groep 2 gehuldigd. Ook wordt dan de nieuwe jeugdkampioen bekendgemaakt. En zal de winnaar van de Blitz-competitie worden gehuldigd. Zo sluit Schaakvereniging Sliedrecht bij de jeugd een prachtig seizoen af, met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap van Dana Verheij. De vereniging zag ook veel nieuwe kinderen aansluiten bij jeugdschaken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld