Bezoekers genieten van kwalitatief hoogstaand lustrumconcert Concertino

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – De vele bezoekers van het lustrumconcert van Kleinkoor Concertino onder leiding van Martin Zonnenberg genoten zaterdag 22 juni 2024 van een prachtige middag. Concertino bestaat dit jaar vijftien jaar. Het programma had als thema de schepping en de natuur.

Kleinkoor Concertino bestaat uit 30 zangers en staat al vanaf het begin onder de bezielende leiding van Martin Zonnenberg. Als zangcoach beschikt het koor over de bekende sopraan Mariët Kaasschieter. Over de toekomst van het koor zei Zonnenberg: “Zolang ik gezond mag blijven en jullie (het koor – red.) deze kwaliteit blijven leveren, hoop ik nog wel een aantal jaren door te gaan.” (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het was in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt een gevarieerd jubileumconcert met medewerking van mannenensemble Men of Hope onder leiding van Martin Mans. 

Tekst gaat verder onder foto. 

Grote kracht
Elly Palings heette iedereen welkom en keek terug op de geschiedenis van het jubilerende koor. Het brede repertoire van het koor bestaat inmiddels uit zo’n 250 nummers. Palings haalde aan dat de grote kracht van het koor is dat iedereen elkaar door en door kent. Hoogtepunten zijn er veel geweest, denk hierbij bijvoorbeeld aan de door Zonnenberg zelf geschreven Cantate “Licht der Wereld’, de ‘Kerstconcerten bij Kaarslicht’ in Nieuwpoort en de verschillende cd-opnamen.

Programma
De beide koren – Kleinkoor Concertino en Men of Hope – lieten een afwisselend en toegankelijk repertoire horen. Het publiek genoot intens van de zuivere zang. Kleinkoor Concertino zong onder andere ‘Die Himmel erzählen’ (Martin Zonnenberg), ‘O Saviour of the World’ (John Goss) en ‘Come tot he Music’ (Joseph M. Martin). Het mannenensemble Men of Hope bracht onder meer ‘Hoop!’ (Martin Mans), ‘Yes, I know’ (Bill Gaither) en ‘Welkom Thuis!’ (Peter Burger/bew. Martin Mans).

Vier handen
Zonnenberg en Mans – Martin & Martin – kennen elkaar al tientallen jaren en komen elkaar zeer regelmatig tegen. Daarbij begeleiden zij elkaars koren op piano en orgel. Ze hebben dezelfde passie en zijn mede daardoor goede vrienden geworden. Ook tijdens het lustrumconcert speelden zij ‘met vier handen’ op piano, ‘Spaanse Dans’ en ‘Danse Macabre’. Tijdens samenzang met het publiek werd ‘Prijs mijn ziel de Hemelkoning’ gezongen. Men of Hope sloot hun concertgedeelte af met het imposante ‘Hallelujah’ van Händel en Kleinkoor Concertino sloot het concert af met ‘Laudate Dominum’ van Margareth Rizza.

1 gedachte over “Bezoekers genieten van kwalitatief hoogstaand lustrumconcert Concertino”

  1. Hartelijk bedankt voor dit bijzondere concert.
    Ik heb enorm genoten.
    Helly den Braanker

Plaats een reactie

*=Verplicht veld