Italiaans restaurant Il Mago sluit na ruim dertig jaar

SLIEDRECHT – Het Italiaanse restaurant Il Mago sluit vanaf maandag 2 augustus 2021 de deuren. Na 33 jaar stopt eigenaar Fabio Xausa met de horecazaak aan Middeldiepstraat 89. 

De spullen van de horecaondernemer worden begin september geveild. Dat gebeurt op initiatief van Fabio zelf. Mogelijk interessant voor startende horecaondenemers. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het vakmanschap leerde Fabio op één van de beste horecascholen in Italië. Hij deed onder meer werkervaring op in Zwitserland. In 1975 kwam Fabio naar Nederland en leerde hij als 15-jarige jongen pizza’s bakken in het eerste Italiaanse restaurant van Rotterdam (Portofino – red.). Hij bekwaamde zich verder in culinaire geneugten van de Italiaanse keuken en werd een allround kok. Na een aantal jaren ervaring als pizzabakker, kok en kelner ontwikkelde hij zichzelf verder met één doel, namelijk eigenaar worden van een Italiaans restaurant. Na drie jaar ervaring als bedrijfsleider in een aantal bekende internationale restaurants in Rotterdam opende hij in 1988 zijn restaurant in Sliedrecht, Il Mago (De Tovenaar – red.) aan de Middeldiepstraat.

Italiaanse keuken
Velen wisten voor een heerlijke Italiaanse maaltijd al snel Il Mago te vinden. Het restaurant bouwde naam op in Sliedrecht en de regio. Je moest tijdig reserveren voor een tafel! Voor heerlijke originele gerechten uit de Italiaanse keuken kon je bij Fabio terecht. Van een speciale pizza, pasta of een overheerlijk vis- of vleesgerecht. Bij Il Mago was alles mogelijk! Alles werd vers gemaakt met verse ingrediënten zonder toevoeging van smaakversterkers. Op een biologisch verantwoorde wijze werd gekookt door Italiaanse koks. 

Bekend en kwaliteit
In 2013 besloot Fabio het interieur te vernieuwen naar een trendy restaurant van deze tijd, modern en tevens met een warme Italiaanse uitstraling. De menukaart werd met passie in ere hersteld. Fabio en zijn koks ontwikkelden nieuwe specialiteiten en legden de laatste hand aan zeer bijzondere gerechten om aan de gast voor te stellen. Deze, niet op de menukaart opgenomen maar exclusieve en hoog kwalitatieve gerechten bleven nog steeds van te voren bespreekbaar. Onder aanvoering van chef kok en programmamaker Herman den Blijker volgde overigens in de zomer van 2013 nog een metamorfose van de zaak. Nog een aantal dagen is het restaurant nu open. Het begin van de zomervakantie is voor Fabio het einde als horecaondernemer in Sliedrecht. 

10 gedachten over “Italiaans restaurant Il Mago sluit na ruim dertig jaar”

 1. Fabio gaat een nieuw restaurant beginnen op de Markt in Nootdorp.
  Als bewoner op dit mooie plein hoop ik dat we kunnen gaan genieten van zijn kookkunsten
  Succes

 2. Jammer hoor !
  Het enige échte Italiaanse restaurant in Sliedrecht .
  Wat blijft er nog over ?
  Islamitische pizza tenten , wie wil dat ?

 3. Hoi met Elko …….mrokino jamer fabio je ben en goed elko we heben genoten van u cuisine bon salu bonbonlotie

 4. Aan de redactie,

  Met de kennis van pizzazaken kan ik dit wel schrijven. De kwaliteit van de fastfood pizzazaken is niet slecht maar er wel degelijk verschil in kwaliteit en smaak, dus ik kan dit best wel schrijven vind ik.

 5. Daar zijn we het mee eens. Maar meneer zegt ‘Effe wachten op je pizza zal nu wat langer gaan duren.’
  Met de kennis van pizzazaken in het dorp hoef je dit niet te schrijven.

 6. Aan de redactie,

  Als ik het even zeggen mag, Domino’s pizza en New York pizza kan je niet vergelijken met Il Mago. Het zijn echt fastfood bedrijven en dat verschil proef je echt.

 7. Erg jammer dat hij er mee gaat stoppen!!! Wij hebben daar jaren lang altijd heerlijk gegeten en we zijn er vorige week nog geweest. Wat ook erg jammer is dat het restaurant nier voortgezet wordt. Er wordt een woonhuis van gemaakt. En zo verdwijnt er een stukje geschiedenis uit Sliedrecht. Erg jammer maar het is niet anders. Ik wens Fabio veel geluk met alles wat hij verder nog gaat doen!!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld