Inwoners stemmen voor speelplaats Nachtegaallaan

SLIEDRECHT – Inwoners nabij de Nachtegaallaan kunnen woensdag 29 november 2017 tussen 14.30-16.30 uur hun stem uitbrengen voor de in te richten speelplaats in de Nachtegaallaan. Het stemmen is achter de flat. Het gaat om de speel- en sportplaatsen Fuutstraat, Ganzenstraat, Merelstraat, Nachtegaallaan, Poelenstoep, Reigerlaan, ’t Orleans en Vinkenstraat.

Dit was in juni 2017. De opening van de sport- en speelplaats Valkhof. Wethouder Aldrik Dijkstra (SGP-ChristenUnie) van Openbare Ruimte kwam langs. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Zij hebben een uitnodiging gehad van de gemeente Sliedrecht. De gemeente refereert in het schrijven aan augustus 2017, toen de gemeente liet weten ook deze speelplaats te willen opknappen in samenspraak met de buurt. “Plaatsen waar je naast spelen ook kunt sporten of je vrienden ontmoeten”, staat in de uitnodiging om te komen stemmen.

Spelletjes en popcorn
Dat stemmen is voor alle bewoners jong en oud! “Er is direct te zien welk ontwerp uitgevoerd gaat worden en het is dus belangrijk dat j er bij bent!”, aldus de gemeente. Naast het stemmen, zijn er die middag ook veel spelletjes en activiteiten te doen. Voor de kinderen is er popcorn.

Tuin van Nieuwpoort
Woon je in de Buitenuitbreiding-West ga dan woensdag 29 november tussen 14.30 uur en 16.30 uur naar het park Tuin van Nieuwpoort langs de Wilhelminastraat om je stem uit te brengen op jouw favoriete ontwerpen! Het gaat om ontwerpen voor de speelplaatsen Kleindiepstraat, Rijshoutstraat en Van Houte Willemsplein.

Plan
De gekozen ontwerpen zijn bepalend voor de verdere uitwerking. Vragen, opmerkingen en suggesties worden beoordeeld. Na de reactieperiode en voorbereidingen volgt de grote aanpak in het voorjaar zodat de speel- en sportplaatsen klaar zijn voor het nieuwe buitenspeelseizoen. De herinrichting van speelplaatsen is een uitwerking van het ‘Uitvoeringsbeleid speel- en sportruimte’ dat begin mei 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. In vijf jaar tijd worden buurt voor buurt de speel- en sportplaatsen opgeknapt. Fasegewijs worden 105 sport- en speelplaatsen samengevoegd tot 66 aantrekkelijke speel- en sportplaatsen die recht doen aan de behoeften van de verschillende doelgroepen.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld