Japans restaurant Oishi Fusion

Inwoners Sliedrecht krijgen nauwelijks kerstkaarten per post

AMSTERDAM / SLIEDRECHT – Inwoners van Sliedrecht kunnen gemiddeld 2,7 kerstkaarten verwachten via de post. Dat en meer blijkt uit het jaarlijkse kerstkaartenonderzoek van Greetz, marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten. Dat ligt een stukje lager dan het gemiddelde in Nederland (4,4 kerstkaarten per inwoner). 

Zuid-Holland levert volgens Greetz met gemeente Westvoorne, met gemiddeld 9,3 kerstkaarten per inwoner dé kerstkaarten-gemeente van Nederland. Nergens in Nederland worden meer kerstkaarten bezorgd. Sliedrecht is terug te vinden onderaan, op plaats 50 van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten.

Opvallend is ook dat we vaker op tijd zijn met het verrassen van onze familie, vrienden en kennissen met een kerstkaart. Waar we voorgaande jaren nog flink wat kerstkaarten de dagen ná kerst verstuurden, is dat aantal afgelopen kerst flink afgenomen, met wel 45%. In de aanloop naar kerst is geen daling terug te zien. De dag waarop de meeste kerstwensen op de deurmat vallen is dan ook dinsdag 18 december.

2 gedachten over “Inwoners Sliedrecht krijgen nauwelijks kerstkaarten per post”

  1. Het kan niet anders dan een onderzoek van niets zijn! Greetz is commercieel en heeft commerciële
    bronnen. En is met dit bericht weer even in de publiciteit.
    Trouwens: hoe je ook over het middel denkt: via internet worden ook veel virtuele kerstkaarten gestuurd, die net zo veel betrokkenheid (kunnen) tonen, als de papieren versies.
    De cijfers daarvan kunnen evenmin meegenomen zijn.

  2. Ik ben benieuwd hoe dit onderzoek heeft plaatsgevonden. Daarover lees ik nl niets. Gaat het hier over de kaarten via Greetz zijn verstuurd? Of ook over de kaarten die via PostNL en Sandd worden bezorgd? De kaarten die persoonlijk door de brievenbus worden gegooid? De kaarten die via lokale acties worden bezorgd? Zo wordt volgende week de Kerstpostactie van de Commissie Roemenië van de Hervormde Gemeente Sliedrecht gehouden. Een actie waardoor honderden, zo niet duizendende kaarten in Sliedrecht worden bezorgd. Als al deze bezorgactiviteiten niet worden meegenomen, dan is het een onderzoek van niets.

    Maar wellicht kan dit onderzoek ons aansporen om iemand in onze omgeving te verrassen met kerstpost. Want 2,7 kaarten per inwoner is nu ook weer niet zoveel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld