Japans restaurant Oishi Fusion

Gemeente Sliedrecht kondigt verbeterde website aan

SLIEDRECHT – In januari 2020 gaat de nieuwe website van de gemeente Sliedrecht online. Dat schrijft wethouder Ton Spek (CDA) van Communicatie aan de leden van de gemeenteraad in een College Informatiebrief.

De huidige website bestaat nu drie jaar en wordt vervangen als onderdeel van een Drechtsteden-project om alle gemeentewebsites over te zetten naar een nieuw Content Management Systeem (CMS). (Archiefafbeelding website gemeente Sliedrecht)

In juni 2018 was de gemeente Dordrecht de eerste gemeente die de overstap maakte, waarna de andere Drechtstedengemeenten waaronder Sliedrecht zijn gevolgd. “Voordeel hiervan is dat de gebruikelijke kinderziektes en opstartproblemen inmiddels zijn opgelost”, schrijft Spek.

Digitale toegankelijkheid
Nog meer dan op de huidige website staan volgens Spek zogeheten ‘toptaken’ centraal. Spek: “Dat betekent dat de meest gevraagde producten, diensten en informatie met één of hooguit twee kliks bereikbaar zijn. De gebruiker staat daarmee centraal bij de inrichting van de nieuwe website. Daarnaast is er een aantal andere verbeteringen ten opzichte van de huidige website. Met de nieuwe website scoren we beter op gebied van digitale toegankelijkheid. Zo houden we bijvoorbeeld rekening met voldoende kleurcontrast, zodat de website ook voor slechtzienden goed zichtbaar is.”

Visitekaartje
De zoekfunctie werkt volgens Spek beter dan de zoekfunctie op de huidige site. Spek: “Met toevoeging van de tool Archiefweb wordt de nieuwe website elke dag automatisch gearchiveerd. Daarmee voldoet de gemeente aan de Archiefwet. De nieuwe website is goed beveiligd volgens de laatste standaarden. Naast dit alles zal de nieuwe website in kleur- en beeldgebruik volop Sliedrecht uitstralen. Zo fungeert de website niet alleen als centrale informatiebron voor inwoners en ondernemers, maar ook als visitekaartje voor iedereen die geïnteresseerd is in Sliedrecht.”

1 gedachte over “Gemeente Sliedrecht kondigt verbeterde website aan”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld