Inwoners kunnen gratis compost komen ophalen

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht sluit zaterdag 25 maart 2023 aan bij de landelijke compostactie en wil alle inwoners bedanken voor het goed scheiden van hun groente- fruit- en tuinafval en etensresten (gft-e afval). Inwoners kunnen langskomen voor het ophalen van gratis compost op het noordelijke parkeerterrein bij bronbad De Lockhorst.

Zolang de voorraad strekt, kunnen inwoners komen met emmers, kuipen, zakken of karretjes. Neem ook een schep mee, want je moet zelf laden en zelf vervoeren. (Foto gemeente Sliedrecht)

Neem een schep mee! Het compost is los gestort, dus moet je zelf zorgen voor een zak, emmer of bak. Je moet het zelf opscheppen en vervoeren. De gemeente bezorgt het compost dus niet thuis.

Veel organische stof
Compost wordt gemaakt van ingezamelde groente, fruit, tuinafval en etensresten (gft-e). Door deze grondstoffen te recyclen wordt een positieve bijdrage geleverd aan het milieu. Compost bevat veel organische stof en verbeterd de bodemstructuur doordat er voeding en organische materiaal wordt toegevoegd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld