Inwoner stuurt voor tweede keer WOB-verzoek over afspraken met Yulius

SLIEDRECHT – Voor de tweede keer heeft de gemeente Sliedrecht, het College van B & W en de leden van de gemeenteraad, van inwoner Michel Kraaijeveld een verzoek op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) gekregen. Kraaijeveld wil alles weten van afspraken tussen de gemeente Sliedrecht en zorginstelling Yulius. Maandag 31 augustus 2020 stelde hij de brief op. 

Een eerste WOB-verzoek met beantwoording en een gesprek hebben hem niet gerustgesteld en ook onvoldoende geïnformeerd. Michel Kraaijeveld maakt zich grote zorgen om de ontstane situatie. Hij schreef maandag 31 augustus 2020 een tweede brief aan de gemeente Sliedrecht. (Eigen foto)

“Naar aanleiding van de ophef die is ontstaan rondom de Yulius vestiging(en) in Sliedrecht en meer specifiek, de overlast die bewoners van Yulius veroorzaken en het daarbij behorende gevoel van onveiligheid van een groot deel van de Sliedrechtse bevolking, zou ik in het kader van de WOB, inzicht willen krijgen in de documenten met betrekking tot de afspraken tussen de gemeente Sliedrecht en Yulius”, schrijft Kraaijeveld in de brief. Maandag pleitte hij ook voor veel meer openheid door de gemeente Sliedrecht en voor het door de raad houden van een beeldvormende vergadering over het onderwerp.

Aantal en afspraken
De aanvrager wil inzicht in de documenten met betrekking tot de getalsmatige afspraken die zijn gemaakt tussen partijen over het huisvesten van (hoeveel) cliënten met een dubbele problematiek, verslavingsproblemen of  psychotische aandoeningen. Daarnaast inzicht in de documenten met betrekking tot de specifieke financiële afspraken die er zijn tussen beide partijen in het kader van de decentralisatie van de financiering van de zorg, uitgesplitst per zorg zwaarte indicatie.

Documenten
Ook wil Kraaijeveld inzicht in de documenten met betrekking tot alle communicatie tussen de gemeente Sliedrecht en Yulius, die heeft plaats gevonden in de aanloop naar de besluitvorming om bovengenoemde cliënten te huisvesten op de locatie aan de Gantelweg. “Documenten waaruit blijkt hoelang de overlast al bij u bekend is. Met andere woorden documenten met betrekking tot klachten vanuit omwonenden en ondernemers  waaruit blijkt dat overlast wordt / werd ervaren. Documenten waaruit blijkt welke concrete maatregelen u heeft getroffen richting Yulius of waaruit blijkt welke verbeter punten u heeft gevraagd van Yulius? Documenten waaruit blijkt welke concrete verbeter voorstellen zijn voorgelegd aan de omwonenden? Documenten waaruit blijkt welke concrete verbeter voorstellen zijn voorgelegd aan de ondernemers op de Kerkbuurt?”, aldus Kraaijeveld. Het heeft hem verder zeer verbaasd dat partijen, gemeente en Yulius, met een gezamenlijke verklaring naar buiten komen. “Enkele uren na publicatie op Sliedrecht24. Kunt u aangeven waarom hiervoor gekozen is?”, vraagt Kraaijeveld zich af. 

3 gedachten over “Inwoner stuurt voor tweede keer WOB-verzoek over afspraken met Yulius”

  1. ik heb gehoord dat sliedrecht 200.000 euro heeft gekregen om die patienten te laten komen mischien kan dit onderzocht worden en de rol van oude burgermeester hier in

  2. Goed dat M. Kraaijeveld dit aan kaak stelt.
    Laat nu de echte waarheid maar eens op tafel komen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld