Intentieovereenkomst ondertekend voor Sliedrechtse Energiecorporatie

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Namens de gemeente Sliedrecht zette wethouder Ton Spek (CDA) van Duurzaamheid woensdagavond 3 november 2021 zijn handtekening onder de ‘intentieovereenkomst oprichting Sliedrechtse Energiecoöperatie’. Dat deden ook in partycentrum De Lockhorst de coöperatie Drechtse Energie, de directeur van het Griendencollege en initiatiefnemer Arie van der Linden, bestuurslid duurzaamheid van VvE-platform Alblasserwaard.

De intentieovereenkomst werd ondertekend tijdens de Sliedrechtse Klimaatmarkt, die redelijk goed is bezocht. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Wil je meedoen en tekende je woensdagavond direct in? Dan krijg je € 25,– korting per zonnepaneel! Per huishouden zijn maximaal twee zonnepanelen met korting beschikbaar. De actiekorting geldt voor de eerste honderd zonnepanelen en dat aantal werd woensdagavond al gehaald. De coöperatie gaat zonnepanelen leggen op daken van (publieke) gebouwen in Sliedrecht. Iedere Sliedrechter kan een aandeel nemen in zo’n zonnedak. De opbrengst in elektriciteit wordt verrekend met het verbruik en met de energiebelasting van de aandeelhouder. Zo kan iedereen een bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving en tegelijk besparen op de energiekosten. De eerste zonnepanelen komen op het dak van het Griendencollege. 

Inspiratie en voordeel
Voor en na de ondertekening kon je je laten inspireren door Sliedrechtse initiatieven en projecten voor een beter klimaat. Er waren verschillende kraampjes met informatie over onder andere energie besparen, duurzaam en aardgasvrij wonen, het warmtenet Sliedrecht, klimaatadaptatie en het inrichten van een duurzame, levende tuin met bijvoorbeeld inheemse en eetbare planten en een insectenhotel. Na afloop kreeg je als bezoeker een gratis zakje bloembollen mee naar huis.

1 gedachte over “Intentieovereenkomst ondertekend voor Sliedrechtse Energiecorporatie”

  1. De Sliedrechtse Energiecoöperatie : een geweldig initiatief van Arie van der Linden en ook prachtig dat het college dit heel actief heeft gesteund.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld