Inspreker legt vinger op zere plek en houdt pleidooi

SLIEDRECHT – “Achterstalligonderhoud, wie is daar de schuld van? Gemeente of degene, die het nu beheert?”, sprak Tineke Spruijt-van Andel dinsdagavond 9 april 2024, toen ze insprak bij de gemeenteraadsvergadering, waar de raad vergaderde over de noord-zuidverbinding, waardoor het bronbad zou moeten worden afgebroken. Als geen ander kan Spruijt verhalen over het zwembad, waar ze al heel lang werkte als badjuf. 

Tineke Spruijt legde niet alleen de vinger op de zere plek. Ze sprak ook vol trots over de accommodatie aan de Sportlaan. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

“De meeste inwoners van Sliedrecht en daarbuiten en ik zelf zijn trots op het multifuctionele centrum De Lockhorst. Waar heeft men dat?”, sprak Spruijt en somde op: “Een binnenbad met zes banen, een doelgroepen en recreatie bad, kleuterbadjes, bubbelbad en niet te vergeten twee sauna’s en twee stoomhutten. Een buitenbad met ligweide en glijbaan. Sporthal. Zalencentrum of noem je het dorpshuis of partycentrum? Goede bereikbaarheid met fiets, auto, trein en bus. Ruime parkeergelegenheid. Waar heeft men dat? Dus om trots op te zijn!”

Geen handtekening
Er is volgens haar al veel gezegd en geschreven Spruijt: “Zelf heb ik  ‘Herinner je dit nog?’ via Sliedrecht24 gedaan. Ik heb alleen maar leuke positieve reacties gehad. Maar u, burgemeester en meneer Spek, weet niets van al die herinneringen, omdat u hier niet vandaan komt. Herinnert u strakjes dit ‘project’ nog over een aantal jaren, als alles weggesloopt is? Burgemeester en meneer Spek, u woont dan vast elders en u gaat weer een ander project aan in een andere gemeente. Er zijn raadsleden en bekenden van u, die gebruik maken van dit multifunctionele centrum, maar die geen handtekening wilden zetten. Durfden zij niet ?”

Onderhoud en pleidooi
Tineke Spruijt heeft zelf in het bronbad gewerkt. Ze blikt nog even terug naar de opening van het bad in 1995. “Men kwam van heinde en ver voor het bronwater. Ik heb het zwembad zien opbloeien en groeien, maar ook zien ‘verwelken’. Achterstalligonderhoud, wie is daar de schuld van? De gemeente of degene die het nu beheert? En nu zeggen, dat het niet voldoet aan de eisen en dat het verouderd is en in slechte staat is?” En over terugloop van zwemmers. Daar kan ik kort over zijn. Het is meer dicht dan open. Zie openingstijden van vorig jaar en afgelopen tijd. Dan de sporthal. Er wordt niet alleen gesport, maar er worden ook evenementen georganiseerd. Ik sta hier in een prachtige zaal en u zit er ook en maakt er gebruik van. Er zijn nog meer zalen. Hier is geen terugloop, maar toeloop!! Zie wat er afgelopen tijd is georganiseerd! Waar gaan alle evenementen, feesten en partijen naartoe? Het spreekwoord ‘Bezint eer ge begint’! Slopen is makkelijk, maar bouwen niet. Denk na over deze kapitaalvernietiging!” Laat alle inwoners van Sliedrecht en daarbuiten genieten van dit multifuctionele centrum De Lockhorst. Want waar heeft men dit? Laten we trots zijn en blijven. Laten we het behouden.”

3 gedachten over “Inspreker legt vinger op zere plek en houdt pleidooi”

  1. Heel goed gesproken Tineke. Zo is het precies!! Het zou schandalig zijn als alles tegen de vlakte moet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld