Oishi Fusion

Inspiratieavond voor geloofsgemeenschappen over kansen en mogelijkheden

SLIEDRECHT – In de zaal ‘De Voorhof’ van de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat vond woensdagavond 9 oktober 2019 een inspiratieavond plaats voor geloofsgemeenschappen op initiatief van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS). Het doel was om elkaar te vinden en met elkaar te verbinden waar mogelijk. Veel deelnemers benoemden de wens om meer interkerkelijk samen te werken.

De groepen zijn hier met elkaar in gesprek. (Foto Stichting Welzijnswerk Sliedrecht)

Tot grote tevredenheid van de organisatie waren er 22 deelnemers vanuit de geloofsgemeenschappen gekomen. Met vier teamleden van SWS er bij een mooi aantal voor uitwisseling. “Met deze groep mensen werd door middel van interactieve werkvormen hard gewerkt om na te denken over waar de kansen en mogelijkheden liggen voor meer samenwerking”, zegt directeur Pamela van der Kruk van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Overzicht activiteiten
De aanwezigen wilden met elkaar de handen ineen slaan om voor bestaande en nieuwe activiteiten themagericht de verbinding te organiseren. Daarnaast werd nabuurschap veel genoemd, maar ook het hebben van meer overzicht over alles wat er te doen is in Sliedrecht aan ontmoetingsplaatsen en dergelijke. Juist omdat er zoveel geloofsgemeenschappen zijn én initiatieven op het gebied van welzijn en thema’s zijn is het lastig om dat zelf te organiseren. Aan het eind van de avond sprak één van de deelnemers zijn waardering uit voor de organisatie van deze avond door SWS. Een vervolg op deze avond wordt verwacht.

1 gedachte over “Inspiratieavond voor geloofsgemeenschappen over kansen en mogelijkheden”

  1. Ik denk alleen dat de kerken zich moeten realiseren dat zij op de vragen die moderne jonge mensen kunnen hebben niet altijd een pasklaar antwoord hebben. De kerk is vaak helemaal niet in beeld.

    Zoek de mensen op, wij zijn de zoekers van deze tijd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld