Inspectie van wegen in het dorp

SLIEDRECHT – Ieder jaar wordt door de gemeente Sliedrecht een visuele inspectie gehouden over de onderhoudsstaat van de wegen. Met deze gegevens wordt bepaald of we aan de beeldkwaliteit B(asis) voldoen die in het wegenbeheerplan is vastgelegd.

“Net als de wegen, alle openbare verharding als voet- en fietspaden en parkweggetjes worden geïnspecteerd en beoordeeld op kwaliteit”, aldus de gemeente Sliedrecht op Twitter.

Externe bureau
Met behulp van de inspectiegegevens kan de gemeente bepalen waar onderhoud aan de weg noodzakelijk is. De auto van het externe bureau zal de komende week in Sliedrecht voorbij komen en is herkenbaar aan de tekst weginspectie en de alarmlichten op het voertuig.

4 gedachten over “Inspectie van wegen in het dorp”

  1. Haal het bushokje ter hoogte van Dorlandsweer / Beversweer weg. Het is wachten tot een automobilist hier een keer het bushokje inklapt.

  2. Tips voor de gemeente:
    1. Wanneer wordt de uiterst vervelende bocht in de weg voor het station – net voorbij de ‘Heeren van Slydrecht’ richting de rotonde – eens wat vloeiender gemaakt? Dit kost volgens mij relatief weinig tijd en materiaal. Wel zo makkelijk voor automobilisten en niet in ’t minst voor vrachtverkeer!
    2. Eigenlijk hetzelfde geval als 1. Wanneer wordt de uiterst vervelende bocht in de weg tussen de Kinderboerderij en de korfbalvelden (Thorbeckelaan)eens wat vloeiender gemaakt. Deze bocht is net als 1 veel te hoekig en vraagt te abrupte stuurbewegingen. Ter plekke is inmiddels ook een boom doodgegaan, waardoor aanpassing makkelijker toepasbaar wordt.
    3. Aansluiting Kamerlingh Onneslaan-Thorbeckelaan. Als je hier linksaf wilt slaan, heb je slecht overzicht. De parkeerstrook aan de linkerkant zou eigenlijk met één parkeerplaats ingekort moeten worden. Op deze plaats rechtsafslaan valt ook al niet mee. Het is hier veel te krap. Het valt niet mee om de vluchtheuvel ‘mis’ te houden. Zeker niet als je voertuig wat langer is…

  3. De gemeente heeft inmiddels meer duidelijkheid hierover gegeven op Twitter. Dat hebben wij aangevuld. Redactie Sliedrecht24

Plaats een reactie

*=Verplicht veld