Inloopavond voor bewoners over PFOA-zaak

DEN HAAG / REGIO  – De provincie  Zuid-Holland zegt er waarde aan te hechten om in gesprek te gaan met de omwonenden en hen zo snel mogelijk rechtstreeks te informeren over de uitkomsten, conclusies en aanbevelingen van het RIVM onderzoek. Het RIVM geeft dinsdag 5 april 2016 een toelichting tijdens een inloopavond.

Wat zijn de gevolgen geweest voor de volksgezondheid van de bewoners onder meer van Sliedrecht? (Luchtfoto Vincent Prins)

De locatie is kennelijk nog niet bekend, wel dat dit in Dordrecht zal zijn. Direct betrokkenen uit de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht zijn welkom tussen 19.00 en 22.00 uur.

Volgens de provincie moet er ruimte worden geboden aan betrokkenen om vragen te stellen. Daarom organiseren de provincie Zuid-Holland en gemeente Dordrecht in samenwerking met de Dienst Gezondheid en Jeugd (voormalige GGD voor de regio Zuid-Holland Zuid), RIVM, Rijkswaterstaat, Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid, Waterschap Hollandse Delta, ministerie van Infrastructuur en Milieu en drinkwaterbedrijven Evides en Oasen. Bijzonder is dat niemand van de arbeidsinspectie of Chemours is uitgenodigd voor het beantwoorden van vragen.

2 gedachten over “Inloopavond voor bewoners over PFOA-zaak”

  1. Dat komt, omdat wij een college hebben dat Sliedrecht al aan Dordrecht heeft verkwanseld. Enige daadkracht is er totaal niet en de wethouder heeft in het verleden aangegeven, dat hij naar de toekomst wil kijken en niet naar het verleden.

  2. Hoe is het mogelijk? De grootste vervuiling is in Sliedrecht, dus ga je in Dordrecht een inloopavond beleggen. Blijkbaar is het veel te gevaarlijk om dit in Sliedrecht te houden.

    Rene de Munck
    D66 sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld