Japans restaurant Oishi Fusion

INGEZONDEN: Renovatie, afbraak, nieuwbouw…?

Wat wordt het?

Aan de Kerkbuurt in Sliedrecht staan ter hoogte van nummer 253 twee oude dijkhuisjes vlak bij elkaar. Ik verbaas mij er al jaren over dat er niets met deze huisjes wordt gedaan. En als er niets wordt gedaan, dan slaat de tijd wel toe en worden de woninkjes met het jaar, slechter en slechter.

De foto laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Sliedrecht heeft op het gebied van het behoud van oude woningen al een beroerde geschiedenis achter de rug. Er zijn nog weinig authentieke bouwwerken te zien en dit kan ook zomaar bij deze oude dijkhuisjes gebeuren tenzij er nog iemand opstaat die er weer echte woningen van weet te maken. (Foto Gerard de Haan)

Misschien maak ik mij bezorgd om niets en worden ze gewoon op een dag gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Kan de gemeente en/of de gemeenteraad niet eens nagaan wat de stand van zaken is, zeker als er woningnood is of dreigt, toch?

Kan de eigenaar niet aangespoord worden om de handen uit de mouwen te steken of is het wachten op nieuwe ongelukken of branden, met alle gevolgen van dien? Sliedrecht, oktober 2019.

Gerard de Haan

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.
 
Redactie Sliedrecht24

2 gedachten over “INGEZONDEN: Renovatie, afbraak, nieuwbouw…?”

  1. Zeker heel zonde!
    Niet echt een opbouwend beeld.
    Gewoon verpaupering wat we niet moeten willen. Jammer hoor want er is iets aan te doen.
    Wat is er dan met de schoonheidscommissie gebeurd? Die was er toch altijd bij de gemeente?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld