INGEZONDEN BRIEF: Zeg me dat het niet zo is…

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Bovenstaande is een oproep aan bestuurders van de Gemeente Sliedrecht.

Het gaat dan over een investeringskrediet van ongeveer 18 miljoen en ongeveer 2 miljoen voor de aankoop van land. Dit ten behoeve van Sliedrecht buiten. Ik ga niet de cijfers exact neerzetten want dan wordt een ieder gek van de nullen.                                                                                                                

Totaal dus ongeveer 20 miljoen.

Vervolgens kan je de voetbal verplaatsen en heb je 5 ha uitgeefbaar bedrijfsterrein op de huidige plaats van de voetbal.

Die 5 ha uitgeefbaar bedrijfsterrein brengt ongeveer op ; 50.000 vierkante  meter keer 300 euro per vierkante meter ofwel 15 miljoen euro. Moet nog wel bouwrijp gemaakt worden!

Dus je geeft 20 miljoen uit en krijgt minder dan 15 miljoen terug. Misschien maar 12 miljoen.

Zeg me dat het niet waar is….

Vervolgens moet de voetbal nog 5 jaar wachten. Waarom laat je de voetbal dan niet op zijn plaats ?                     

Stel je heb 8 miljoen verlies op de verplaatsing dan is dat 800 euro per huishouden in Sliedrecht.                                                                                        

Bestuurders van Sliedrecht, leg me  alstublieft uit dat ik het helemaal verkeerd zie, of dat u misschien meer informatie moet geven zodat we het begrijpen.

Piet Smits
agrarisch ondernemer

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

11 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Zeg me dat het niet zo is…”

 1. Ach heer Venis, ik stemde bij de laatste gemeenteraadsverkiezing geheel anders dan gebruikelijk.
  Bij het formeren van het ( huidige) college snapte ik er helemaal niets meer van. En ik niet alleen !

 2. meneer Visser, die voorbelasting is alleen nodig bij het laatste gedeelte van de Volgerlanden, het deel aan de de kant van de Veersedijk, bij het eerder bebouwde deel was dat niet nodig.

 3. Maar Piet, je vergeet dan dat die 5 ha industrieterrein straks ook nog OZB, evt reklamebelasting en precariorechten gaan opleveren.
  Verder zullen de mensen die daar een baan vinden een deel van hun salaris in Sliedrecht uitgeven.
  De woningeigenaars in Sliedrecht-Noord gaan ook OZB betalen en hun boodschappen in Sliedrecht halen.
  Al met al levert dit in de toekomst waarschijnlijk genoeg op om dit project niet verliesgevend af te sluiten.

 4. Al meer dan 20 jaar pleit ik tegen verhuizing van de v.v. Sliedrecht. Het enige argument wat ik nog kon begrijpen was de grondopbrengst. Als de berekening van de heer Smits klopt dan is dit nu ook voorbij. Bovendien staan er nog steeds bedrijfslocaties leeg. Ga bouwen over het spoor, maar laat De Lockhorst bestaan, lekker centraal in het “nieuwe dorp”. Er is wel wat achterstallig onderhoud te doen na 20 jaar pappen en nathouden. Sterker nog de gehele accommodatie moet op de schop en zeker de opstallen, zoals de plannen die 10 jaar geleden al waren gemaakt. Ooit zei een wethouder “we moeten de v.v. Sliedrecht niet aan het lijntje houden”, maar waarschijnlijk zijn de beloftes over 5 jaar nog hetzelfde en wordt er nog steeds gevoetbald op een verder in verval geraakt complex. Zeg me dat het niet waar is…..

 5. Nou, dan snap ik het stemmen echt niet.
  In B&W zitten partijen die verloren hebben, VVD en CDA.
  Er wordt niet naar inwoners geluisterd.
  Het inspreken door inwoners werd ook gedaan met volle inzet.
  Betreft de onvrede van de plannen is ook nog iets te zeggen over het tempo, de kosten, de draagbaarheid en de verdeeldheid tussen voor en tegenstanders.
  Gemeente Sliedrecht mag de betrokkenheid van z’n inwoners echt beter waarderen. Ze stampen de plannen maar door en zien niet dat er meer stuk gemaakt wordt dan opgebouwd.
  Kritiek vind ik zeer terecht.

 6. Had me echt voorgenomen me niet meer in politieke discussies in mijn dorp te mengen. Dat is bijna 4 jaar gelukt. Maar ik word wat moe van alle huilie-huilie verhalen. De gemeenteraad van Sliedrecht neemt een aantal besluiten (ik vind ze ook niet geweldig), maar hoe je het ook wendt of keert, Sliedrechtse kiezers hielpen de partijen die dit nu allemaal geweldig vinden aan die meerderheid. Benieuwd wie van alle tegenstanders van de plannen stemden op de partijen die nu zo hard lopen voor Sliedrecht-Noord. Want dat als je Sliedrecht-Noord bouwt en je wilt het ooit deel van ons dorp laten zijn, dan kun je daar de bewoners van de Stationsweg niet alleen voor laten opdraaien. Het plan voor een extra Rijkswegoversteek is niet nieuw. Het CDA wil dat al jaren; een tunnel of viaduct dat maakte niet wezenlijk uit. Dus houd op met piepen en gebruik bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen meet je verstand dan je geloof

 7. Nou ja, om de grond in de Volgerlanden van H.I.Ambacht veengrond te noemen lijkt me niet juist.
  Maar ja, ik heb dan ook maar 65 jaar in Ambacht gewoond.
  Het was het ideale gebied voor tuinders, maar ja, die moesten verdwijnen voor woningbouw, helaas.

 8. 5 ha bedrijfsterrein. Hopelijk hebben ze daar geen zware stroom afname nodig. Als we de kaart er bij halen.
  capaciteitskaart.netbeheernederland.nl/ dan is er nog maar een beperkte afname mogelijk en daar zal de komende 10 ? Jaar geen verbetering in komen wordt voorlopig eerder minder legenda zit onder de 3 streepjes. Waarschijnlijk staan ze hier niet bij stil.

  Het is verboden om linken te plaatsen in een reactie. Zie onze voorwaarden op pagina ‘Van de redactie’. ^Redactie

 9. Inderdaad het is te zot, om onze sportclubs te gaan verplaatsen ….kost bakken met geld!!
  Helemaal eens. Bezint eer ge begint. Maak het niet mooier dan het is. Gewoon onbetaalbaar! Laat het gewoon waar het nu is. Alle sporten! En moestuinen.

 10. En vooralsnog krijgen burgers (nog steeds ) hierop geen antwoord van betrokken bestuurders..

 11. Laten we ook niet vergeten dat een stuk van deze kantoren grond nodig is voor het buitenbad bij Zwembad de Lockhorst.

  Laten we niet vergeten dat onze sportverenigingen er nu prachtig liggen, vlakbij centrum en in een zeer beschutte groene omgeving.

  Op de foto kunt u goed zien hoe koud en bar het gaat worden midden in het zeiknatte kale met pfas vervuilde stuk weiland in Noord. Veengrond en vervuild grondwater.

  Ophouden met die onzin. Houden waar het is. Zie ook nieuwsuitzending regio nieuws van vandaag op Gezond, Groen En Gezellig Sliedrecht verenigingen hebben geen geld om duurzaam te worden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld