INGEZONDEN BRIEF: Zalencentrum

(Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Sliedrecht zit na sloop van De Bonkelaar en De Lockhorst opnieuw zonder zalencentrum.

Er wordt veel gesproken over het verdwijnen van het huidige zwembad. Maar hoe zit het nu met het verdwijnen van de sporthal en het zalencentrum?

De precieze gevolgen van de sporthal zijn mij niet helemaal bekend. PRO Sliedrecht heeft er vragen over gesteld. Maar wie van de verenigingen gaat dat nu eens goed uitzoeken?

Dan maar eens even de stand van zaken van het zalencentrum.

In het raadsvoorstel staat dat het wordt gesloopt. Het college zegt ‘dat een locatie in Sliedrecht Noord beschikbaar is, maar mogelijk ook elders in Sliedrecht. Een gemengde commissie zal de randvoorwaarden voor een succesvol markinitiatief in beeld brengen’. In gewoon Nederlands: slopen, als gemeente niet verantwoordelijk willen zijn voor nieuwbouw en ook niet weten waar dat dan zou moeten.

Voorzitter Adrie Stuij van de VSO heeft in zijn Nieuwjaarsspeech van 19 januari nadrukkelijk gepleit voor een multifunctioneel zalencentrum. In de beeldvormende vergadering van 19 maart heeft hij ook gevraagd om naar een variant van het viaduct te kijken waarbij het zalencentrum gespaard wordt. Hij kreeg er geen antwoord op.

Inmiddels is het een publiek geheim dat hij (samen met Arie van den Nieuwendijk en Nicole Boer?) door het college is gevraagd om die gemengde commissie te vormen. Dat is mooi, want deze mensen hebben hun sporen op het gebied van manifestaties en culturele activiteiten verdiend! Maar wat gaan ze onderzoeken?

In 2027 wordt het gebouw gesloopt. Door of namens het college is onlangs één en andermaal verklaard dat er geen gebouw gesloopt wordt voordat er iets nieuws is. Dat is natuurlijk niet waar te maken.

Als er ooit gebouwd zou gaan worden in Sliedrecht Noord, dan ben je toch wel tien jaar verder. En dan is nog de vraag of de gemeente bereid en in staat is op grond te reserveren en te investeren in zo’n gebouw. Het is namelijk een illusie om te denken dat ‘de markt’ dit wel helemaal zal oppakken.

Dan binnen het bestaande Sliedrecht. Ik zou echt niet weten waar je een dergelijk gebouw, inclusief parkeerplaatsen zou kunnen neerzetten. Maar hoe dan ook; Sliedrecht zit, als de gemeenteraad dit allemaal gaat goedkeuren, in grote onzekerheid of er ooit nog een ander zalencentrum wordt neergezet en waar dan wel.

Johan Lavooi

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Zalencentrum”

 1. Help! Ons dorp verzuipt.

  Laat u zien en horen!
  Dinsdag 19.00 u. bij de raadsvergadering in de Lockhorst.
  Zaterdag 13 april om 10.30 u. bij de Lockhorst om te protesteren tegen de plannen van het college.

  Noot van de redactie:
  Nogmaals… schreeuwen doen we niet (hoofdletters), zie onze pagina ‘Van de redactie’.

 2. Zoveel inwoners hebben nu spijt geen actie gevoerd te hebben voor de Bonkelaar.

  Voor de rest sluit ik mij geheel aan bij het verhaal van Gerard de Haan.

 3. Sliedrecht heeft een zalencentrum nodig en ik heb er vertrouwen in dat deze commissie alles goed in kaart zal gaan brengen. Op dit moment kunnen verenigingen, particulieren, bedrijven ea terugvallen op Partycentrum de Lockhorst en dat wordt uitbundig gedaan. Arie v.d. Nieuwendijk heeft in de afgelopen jaren behoorlijk zijn nek uitgestoken. Het kan en mag niet zo zijn dat dit centrum verdwijnt en er niets gelijkwaardigs voor terugkomt. Dan wordt ons in Sliedrecht iets afgenomen, wat van de gemeenschap is en door Sliedrechters ook werkelijk wordt gebruikt. Zowel het College als de Gemeenteraad kan hier niet omheen en bovendien, de uitkering van Eneco gelden (ettelijke miljoenen euro’s) is toch zeker van de gehele Sliedrechtse gemeenschap?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld