Alzheimer Café Sliedrecht maandagavond over onbegrepen gedrag

SLIEDRECHT -Onbegrepen gedrag. Daar gaat het maandag 8 april 2024 over in het Alzheimer Café Sliedrecht, in het grand café De Biesbosch in verpleeghuis Waerthove aan Kerkbuurt 200. De avond begint om 19.30 uur (tot 21.30 uur); inloop vanaf 19.15 uur.

Op deze avond laat dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg de aanwezigen zien wat je kunt doen om het welbevinden en de stemming van je naaste met dementie goed te houden. Ook laat hij je zien wat je kunt doen als dit gedrag zich toch voordoet.

Mensen met dementie vertonen nogal eens ‘onbegrepen gedrag’. Angstig gedrag, agressie, onrust, depressie, apathie en ernstig claimend gedrag zijn hier voorbeelden van.

Elke maand
Het Alzheimer Café is op elke eerste maandagavond van de maand een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners of familieleden. Maar ook voor vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie, maar ook gezelligheid en sociaal contact. Er is voldoende gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Ook is er informatiemateriaal beschikbaar en kunnen boeken gratis worden geleend. De datum van het volgende Alzheimer Café is maandag 13 mei 2024.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld