INGEZONDEN BRIEF: Ten koste van bewoners?

De nieuwe bewonersmagazine van woningcorporatie Tablis Wonen is uit.
 
Er staat een gezellig stukje in geschreven over de recreatieruimte in de Hofstee. Er staat duidelijk: Dankzij een goede samenwerking tussen Tablis Wonen, Stichting Welzijnswerk en Stichting Waardeburgh! Deze constructie hebben ook andere complexen, zoals de Tuinfluiter.
 
De recreatiezaal van de Tuinfluiterflat. (Archieffoto Peter Donk)
 
Een bewonerscommissie is volgens Tablis Wonen zelfs verplicht om iets bij te dragen aan de leefbaarheid voor de bewoners. Dus dit deden we ook. Het was ontzettend gezellig en een groot succes om met elkaar een bakkie te drinken.
 
Maar nee, het kon zo niet door blijven gaan. We zaten in de weg en het succes was te groot! Toen ik hulp vroeg aan Tablis Wonen werd er steeds gezegd dat Waardeburgh een huurder is, dus ja ze konden ons niet helpen. Ze geven nu toe dat ze zakelijk met elkaar verbonden zijn.
 
Is het eerlijk om bewoners de dupe te laten zijn? De bewoners hebben nu geen ruimte. Waardeburgh heeft leuke activiteiten voor de ouderen, maar het maakt hun niet uit waar ze vandaan komen, als het zaaltje maar vol komt. Stichting Welzijnswerk Sliedrecht maakt het ook niet uit waar de deelnemers vandaan komen, als het maar geld opbrengt. Wat heeft de Tuinfluiter hieraan? 
 
Het zijn toch ook complexen van 50+ en niet alleen 80+, het hoort toch voor iedereen te zijn? Waardeburgh/ Parkzicht zit nota bene aan de overkant van de straat!
 
Bij het weggaan ‘vergeten’ de organisaties nog weleens om de verwarming uit te zetten. Dan staat het 3 tot bijna 4 dagen en nachten vol aan te branden. Betalen de bewoners hier werkelijk niet aan mee? Waarom maken de organisaties zich niet druk om de hoge energierekening?
 
Het enige wat de bewoners willen en nodig hebben is een eigen ruimte zonder commerciële belangen.
 
Er is totaal geen samenwerking tussen de organisaties onderling.
 
Vooral ouderen begrijpen zo’n constructie niet en je krijgt aannames, ontevredenheid en beschuldigingen onderling. Staan de organisaties voor leefbaarheid? Ze staan voor zichzelf! Wat op zich best wel mag, maar niet ten koste van bewoners. Heeft Tablis Wonen niet geweten dat Waardeburgh voor niks het zaaltje had dus geen huurder is maar een zakelijke partner?
 
Het gaat net als met de lopers. Tablis Wonen bepaalt bij wie je klant of cliënt bent. Wij hopen als bewoners dat de organisaties hier naar willen kijken net als bij de lopers. Geen concurrentie maar verbinding. Het gaat niet om hun, maar om de mensen.
 
Vrijheid van keus!
 
Het koffie drinken met bewoners onderling was een groot succes, ongedwongen en plaats voor iedere bewoner. Nu is er versplintering en verdeeldheid. Stop dit, organisaties en je naam zal veel meer eer toe komen!
 
Denk aan ons en je eigen naam! 
 
Jeannette de Groot 

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.
 
Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Ten koste van bewoners?”

  1. Het is te zot dat wij als bewoners niets zelf meer mogen ondernemen om iets te organiseren in de recreatieruimte die bij de Tuinfluiter hoort Waardeburgh en Tablis denk ook eens aan de bewoners zelf die er wonen. Ja Angela Vrijman je hebt het over een leuke hobby . Jeanette deed dit altijd met veel plezier dat was haar hobby en allemaal gratis en voor niets. De bewoners waren er heel tevreden mee En het was altijd gezellig maar alles wat geen geld opbrengt moet maar afgeschaft worden Dus denkt niemand aan de bewoners zelf

  2. Dit is een slopend en een jarenlang probleem Angela Vrijman. De bewoners willen een verbinding en hun gezellige woonomgeving weer terug! Want dat verdient de Tuinfluiter namelijk. Het is nu geld verdienen voor de organisaties en weg zijn ze. Er hoort verbinding te zijn en een gunfactor voor iedereen, geen concurrentie. Sommige mensen zijn eenzaam Angela en de verandering in zorg en welzijn helpt hier niet aan mee. Burgers worden gevraagd mee te doen, geef ze dan ook een kans. Een goed voornemen in het nieuwe jaar! Niks is onmogelijk als je maar blijft denken in mogelijkheden. Bewoners hadden hier ook hard aan mee gewerkt!

  3. Die naam zie ik vaak voorbij komen. Misschien een leuke hobby uitoefenen voor wat afleiding?
    De kans dat je iets naar je hand kunt zetten is namelijk nihil dus zou energie in nuttige activiteiten besteden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld