INGEZONDEN BRIEF: Tablis Wonen lost problemen met bewoners Vivaldilaan op

Schimmels in één van de huurwoningen in wijk Baanhoek-West, in Sliedrecht-West. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Online krant Sliedrecht24 berichtte 10 maart 2023 in een ingezonden brief over de vocht en schimmelproblemen in de Vivaldilaan. Er was een communicatie stoornis ontstaan tussen de gedupeerden en woningcorporatie Tablis wonen.

Inmiddels is er, na goede gesprekken met de bewoners en Tablis Wonen, en het bezoek van een verzekeringsexpert van Lengkeek, een oplossing gevonden en zijn alle gedupeerden naar tevredenheid schadeloosgesteld.

Tablis wonen zegt nogmaals te betreuren dat dit probleem niet adequaat door hun is opgepakt en heeft er lering uit getrokken.

Bewoners en Tabliswonen zijn overeengekomen dit geschil achter zich te laten en met goede moed vooruit te kijken naar nog vele jaren woonplezier.

Hiermee is de kwestie afgedaan.

Tea Basch-van Seters
Vivaldilaan 78

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

1 gedachte over “INGEZONDEN BRIEF: Tablis Wonen lost problemen met bewoners Vivaldilaan op”

 1. Ik vind het ontzettend fijn om te lezen dat dit grote probleem opgelost gaat worden voor de bewoners in de Vivaldilaan.
  Het is ook fijn dat een bezoek van de verzekeringsexpert is geweest.
  Dit hadden de bewoners ook echt nodig in hun radeloosheid.

  De vorm van excuus van Tablis Wonen komt me echter bekend voor. Dezelfde woorden heb ik al heel vaak gehoord in situaties waar verhuurder en huurder niet uitkomen. Deze woorden zijn o.a. “Tablis Wonen betreurt het, miscommunicatie en Tablis Wonen heeft er lering uit getrokken”.
  Het komt keer op keer tot en escalatie wat absoluut onnodig is met een goed beleid van Tablis Wonen en daarbij een goed functionerende huurdersorganisatie.

  Talloze gesprekken samen met bewoners zou het tij moeten doen keren. Maar als het beleid niet veranderd en de prestatieafspraken zo in elkaar zitten zoals het nu is…..dan blijft helaas alles hetzelfde.
  Tablis Wonen is in Sliedrecht jammergenoeg de enigste grote woningbouw. Als huurder zit je teveel klem wat soms schrijnende incidenten opleveren.
  Hun slogan is “Goed Wonen=Samen doen”. De woorden Goed en Samen hebben nog een weg te gaan.

  Maar heel fijn voor jullie Tea Basch- van Seters!
  Ook het bezoek van Pro Sliedrecht was een goede betrokkenheid vanuit de politiek Sliedrecht.
  Zeker door de gelegenheid van brieven plaatsen van bewoners op Sliedrecht 24 is een grote waarde!
  Want publiciteit is iets wat ons doorslaggevend echt steeds helpt.
  Het onrecht uit de doofpot.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld