INGEZONDEN BRIEF: ‘Sloop dit niet’

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Donderdagmiddag hebben we het spandoek met de luchtfoto van het Lockhorstcomplex en de tekst ‘Sloop dit niet’ opgehangen bij de receptie in het zwembad.

We hebben daar ook een nieuwe handtekeningenactie ‘voor het behoud van een zwembad met ligweide en leuke voorzieningen voor jong en oud’ neergelegd voor bezoekers die hun stem willen laten horen voor het behoud van het/een zwembad met ligweide en leuke voorzieningen. De bezoekers kunnen daarbij tevens hun woonplaats aangeven.

Tekst gaat verder onder foto.

Aansluitend hebben we met een aantal zwembadgasten gesproken. Wat onze grote verbazing schetste, was dat, op het moment dat wij daar waren, de meeste bezoekers niet uit Sliedrecht kwamen, maar uit omringende woonplaatsen tot Ridderkerk en Dordrecht aan toe. Dus in tegenstelling tot wat de wethouder en de “experts” ons afgelopen maandag wilden doen geloven, heeft Bronbad de Lockhorst zeker ook een regionale functie!

Bezoekers kwamen uit Ridderkerk, Papendrecht, Dordrecht, Hardinxveld. Allemaal omdat ze hun eigen zwembadvoorziening niet gezellig vinden, er te weinig faciliteiten zijn zoals sauna, jacuzzi, stoombad, en bij de jeugd was dit natuurlijk de glijbaan. Maar ook het soort water, combi bronwater/chloor, werd genoemd. Zelfs van het Caribabad werd gezegd dat dit minder gezellig is dan ons Bronbad!

De bezoekers waarderen dus juist die voorzieningen die B & W niet willen laten terugkomen wanneer er een nieuw zwembad zou moeten komen. We hebben met zeker 16 volwassenen gesproken en met 6 kinderen. En unaniem vonden zij dat ons zwembad moest blijven.

Het spandoek hing gisteren nog wat verscholen achter de balie, maar zou een van deze dagen worden verplaatst naar de muur waar je tegenaan kijkt als je binnenkomt, een echte blikvanger dus!

Iedereen die voorstander is van een gezellig en gezond Sliedrecht en het behoud van het zwembad zou even langs moeten gaan bij het zwembad, een praatje maken met de bezoekers en de medewerkers van het zwembad, en gebruik moeten maken van de gelegenheid om zijn naam en handtekening te zetten bij de handtekeningenactie.

Een recreatief zwembad zoals we nu hebben is niet alleen goed om de beweegarmoede tegen te gaan, maar is ook een ideale plek voor sociale interactie voor en tussen jong en oud!

Ad de Waard
Mirry Romeijn
Simone de Groot
Voor een gezond, groen en gezellig Sliedrecht

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: ‘Sloop dit niet’”

  1. Ach Peter, ik schreef dat in de hoop dat er eens wat meer raadsleden op Sliedrecht24 zich zouden laten horen. ‘Prikkelend’ bedoelt dus…..

  2. Mooie actie. Zou het een idee zijn om de handtekeningenlijst ook ergens in het centrum ter ondertekening te leggen? Bijvoorbeeld de bibliotheek?
    Wordt de lijst 23 april overhandigd?
    Zo jammer toch dat de meeste raadsleden de artikelen op Sliedrecht24 niet lezen. Het blijft oorverdovend stil in de raad.
    Ps. Mbt het zwembad staat in het kompas ook een mooie kolom van Danielle Swanink. De moeite waard om ook te lezen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld