Ingezonden brief: Plan Kerkbuurt, droefenis?

Als bewoner van Sliedrecht heb ik de diverse raadsvergaderingen over dit absurde autoplan bijgewoond. Verbazing was al bij de eerste bijeenkomst omgeslagen in droefheid. Het is echt om verdrietig van te worden.

Protestborden in de etalage bij OVK-voorzitter en ondernemer Anne de Vries. Al maanden protesteren ondernemers aan de Kerkbuurt tegen het plan. (Foto Sliedrecht24)

Wanneer er gevraagd werd naar steekhoudende argumenten dan begon de draaikonterij direct. Er is geen argument te verzinnen waarom het plan op de manier bedacht door de coalitie het koste wat het kost doorgevoerd moet worden.

Ondanks vele steekhoudende redenen om nogmaals goed te luisteren naar direct betrokkenen hield men vast aan het huidige plan. Zelfs de meest progressieve partij PRO Sliedrecht heeft zoals het er naar uitziet voor velen een verbond gesloten om de huidige coalitie niet te laten vallen. Slechts 1 lid van deze partij zal voor gaan stemmen.

Wat mij als toehoorder het meest verdrietig maakt, is het feit dat men denkt dat we gek zijn. Kom op zeg! Wees eens eerlijk, politiek Sliedrecht. Het had u gesierd als u gewoon recht voor zijn raap had gezegd, dat er maar één argument is om dit absurde plan door te laten gaan en dat is geen gezichtsverlies willen lijden.

En onze PRO partij die wij toch maar mooi jaren geleden in het zadel geholpen hebben en zegt te staan voor de burger en ondernemer in Sliedrecht moet gewoon zeggen dat ze in dat zadel willen blijven zitten. Dat maakt de huidige politiek weer transparant, een politiek die op landelijk- en op gemeenteniveau nu mistig is.

Er is nog hoop! Dat dan weer wel, want er zijn nog dertien dagen bedenktijd en een mist blijft zelden dertien dagen hangen.

Peter Elschot

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24 

19 gedachten over “Ingezonden brief: Plan Kerkbuurt, droefenis?”

 1. HET INKORTEN VAN KERKBUURT-OOST…

  WÁT IS HET NUT ERVAN?

  WÁT IS HET VOORDEEL ERVAN?

  GAAT DÍT DE KERKBUURT REDDEN???

  KRIJGT DE REST VAN DE KERKBUURT NU ÉCHT EEN BOOST…???

  ZITTEN WE (GEMEENTERAAD) TE WACHTEN OP EEN GERECHTELIJKE PROCEDURE?

  HOE JAGEN WE DE KERKBUURT-OOST-ONDERNEMERS TEGEN ONS IN HET HARNAS?

  ZAL ER ÜBERHAUPT VEEL GEBRUIK VAN WORDEN GEMAAKT (DOOR AUTOMOBILISTEN)?

  EEN GOED PLAN VOOR HET ANDERE DEEL VAN DE KERKBUURT ZOU EEN BETERE OPTIE ZIJN…!

  EN WAT GAAT DIT ALLEMAAL KOSTEN? IS ER ECHT GEEN MEER ZINVOLLE BESTEDING TE BEDENKEN?

  WORDT ER SERIEUS REKENING GEHOUDEN MET DE WENSEN/BELANGEN VAN DE PLAATSELIJKE ONDERNEMERS/BEWONERS?

  DE VRIES MAG IN DE KOU BLIJVEN STAAN – VERMAAS?…HELAAS! – KOM AAN TAFEL, WIJ BESLISSEN ACHTER ÓNZE VERGADERTAFEL… – BAARS… ALTIJD LASTIG, DIE VERZEKERAARS!

  HET IS NIET: ‘NIET LULLEN, MAAR POETSEN’, MAAR: ‘NIET LULLEN, MAAR DOORDRAMMEN’, OF IS ER EEN DERDE KREET: ‘NIET MEE LATEN LULLEN, DOORDRAMMEN EN OVER EEN TIJDJE ZAKKEN VULLEN…’

  …HOE ZORGEN WE ERVOOR DAT DE OPKOMST BIJ DE VOLGENDE GEMEENTERAADSVERKIEZING IN 2018 (MOGELIJK VEEL) HOGER WORDT EN BIJKOMEND: HOE ZORGEN WE ERVOOR DAT WE DAN ONZE MEERDERHEID KWIJT ZIJN…?

 2. Ja en als de Kerkbuurt en zijn ondernemers je ter harte gaat dan weet je nu op wie je wel of niet moet stemmen. Ik weet het in elk geval wel. Ik ben tegen auto’s op Kerkbuurt-Oost.

 3. Oh, zit ’t zo! Ik dacht dat u de Sliedrechtse consumenten wilde stimuleren om hun Sinterklaasinkopen voor 5 december in de Kerkbuurt te doen …

 4. Die 40% niet stemmers moeten wij juist wel naar de stembus proberen te brengen, anders verandert er niets en blijft helaas de SGP/ChristenUnie de grootste in Sliedrecht.
  De VVD wordt toch wel afgerekend, toch?

 5. Dames en heren,
  Geweldige reacties.
  Het wordt echt tijd dat wij anders in Sliedrecht gaan stemmen en zeker niet meer op de SGP/ChristenUnie en de VVD.
  Die kunnen niet luisteren en horen toch?
  Denk aan de Kerkbuurt en 5 november.
  Ik hoop echt dat deze 2 partijen worden afgeserveerd.

 6. Ook mijn gedachte. Belangenverstrengeling! Het zou jammer genoeg niet de eerste keer zijn.
  Ik lees geen fatsoenlijke argumentatie, behalve dat inmiddels achterhaalde rapport over de Kerkbuurt, voor het verkorten van de promenade.

  Er zou eigenlijk een journalistiek onderzoek gedaan moeten worden.
  Welke deal is er gemaakt met welke projectontwikkelaar?

  En wordt PRO soms onder druk gezet door SGP/CU en VVD? Want gezien waar PRO in standpunten voor staat zou het toch niets voor deze partij zijn om in te stemmen met dit debacle?
  Compromissen moeten gedaan worden in de politiek, maar volgens mij zit er meer achter.

 7. Ik vermoed dat het vooral te maken heeft met zo’n geschatte 40% die niet naar de stembus gaat.
  Zeer jammer.

 8. Bernadette, het kan zijn dat SGP-ChristenUnie een te dikke vinger in de Sliedrechtse pap heeft, maar dat is dan toch echt de wens van de Sliedrechtse kiezer …
  Ze worden tenslotte niet vanzelf de grootste partij van het dorp.

 9. Ik heb de wens dat de politiek transparanter wordt. Geef toe dat je deals moet sluiten, dan is er wellicht begrip. Deze doorzichtige trucjes moeten niet leidraad zijn voor zulke belangrijke besluiten. Daarnaast weet ik gewoon zeker dat de SGP een te dikke vinger in de Sliedrechtse pap heeft en dat mag toch gewoon niet langer. We zijn een gemeleerd dorp en zijn allemaal even belangrijk. Zeker hardwerkende ondernemers die de Kerkbuurt levend houden.

 10. De bewoners en winkeliers onder wie er diversen al generaties lang hun zaak op de Kerkbuurt hebben, worden door het gemeentebestuur als tamme idioten behandeld. Ik snap niet waar de VVD en SGP/CU mee bezig is. Luister eindelijk eens naar het volk! Je zou haast gaan denken dat het hier een kwestie van belangenverstrengeling gaande is.

 11. Ik heb lichtelijk het vermoeden dat het PRO bijzonder moeilijk wordt gemaakt door de SGP/CU en VVD. PRO is toch juist altijd de partij die naar inwoners luistert en voor ze probeert op te komen en ik ben dan ook verbaasd dat ze misschien wel voor dit onzalige plan gaan stemmen.
  Maar niemand weet welke gesprekken er achter de schermen plaatsvinden. Machtspolitiek?

 12. De keuze tussen gezichtsverlies en imagoschade wordt 13 december gemaakt. Maar er is een verrassende 3e optie. Als 1 van de wegens fractie discipline nu voor stemmende leden zich ziek gaat melden, blijft het college slechts met een kater zitten en kunnen we weer gewoon verder. Diegene die zich aangesproken voelen, zijn bij deze getipt …

 13. PRO Sliedrecht speelt het spel mee, omdat ook graag in het pluche blijven zitten. Om de achterban tevreden te stellen, stemmen er 4 tegen en om in de het college van B & W te blijven stemt er 1 voor. Dat is politiek en daar gaan gemakkelijk principes overboord. Maar het is natuurlijk gewoon te gek voor woorden dat dit plan er moet worden doorgedrukt. Ik ben het volledig met je brief eens. De gemeente is weg kwijt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld