Eerste auto’s voorzien van chemische DNA

SLIEDRECHT – De eerste auto’s zijn woensdagmiddag 30 november 2016 in Sliedrecht voorzien van chemische DNA. Het is de strijd tegen auto-inbraken. Sliedrecht loopt in het gebruik van deze techniek als gemeente voorop. 

De start met chemische DNA ging gepaard met het onthullen van een bord bij de rotonde Thorbeckelaan / Hopper. Op de foto v.l.n.r. fabrikant SDNA van de chemische DNA, burgemeester Bram van Hemmen en wijkagent Hans van Schaik. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Burgemeester Van Hemmen is hoopvol over het slagen van de pilot: “We geven hiermee een krachtig signaal af, autodieven hebben hier niets te zoeken. Ze moeten van andermans spullen afblijven. Het systeem heeft in andere landen bewezen dat het aantal auto-inbraken fors afneemt, ik ga ervan uit dat we die conclusie hier in Sliedrecht ook kunnen trekken als de donkere dagen voorbij zijn. Mogelijk kunnen we chemisch DNA dan ook grootschalig in de rest van Sliedrecht inzetten. Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht gaan er ook mee starten, daarnaast heb ik mijn collega’s in heel de regio Zuid-Holland-Zuid opgeroepen om mee te doen. Op die manier kunnen we nog breder een vuist maken tegen autodieven.”

Cijfers, borden en auto’s
Wijkagent Hans van Schaik heeft dertien ambassadeurs geworven in de wijk Sliedrecht-Oost, ten oosten van De Horst, Burg. Van Hofwegensingel en Leeuweriksingel. Uit cijfers van de politie blijkt namelijk dat daar de meeste auto-inbraken plaatsvinden. De verkeersborden worden neergezet bij de toegangswegen van het projectgebied en geven aan dat bewoners gebruik maken van de inzet van chemisch DNA. Er worden in totaal vijf verkeersborden opgehangen. Als eerste werd de auto van Leo Koppelaar (van mede-participant Samen voor Sliedrecht) voorzien van het chemische middel. In totaal waren woensdag al 65 auto’s in het dorp voorzien van het middel (voor €15,– i.p.v. € 65,–; De gemeente Sliedrecht draagt in de kosten bij – red.). In totaal kunnen er 150 auto’s met steun van de gemeente mee doen. 

Autokit aanschaffen?
“Inwoners uit dit deel van Sliedrecht die willen meedoen, kunnen wijkagent Hans van Schaik een e-mail sturen via [email protected]. Voor hen kost de autokit 15 euro. Inwoners uit andere delen van Sliedrecht die een autokit willen aanschaffen kunnen dit doen via de webshop www.sdnapartnershop.nl. Door middel van het invullen van de kortingscode die huis-aan-huis is verspreid, kunnen zij voor 39,50 euro een autokit aanschaffen”, aldus de gemeente Sliedrecht.

1 gedachte over “Eerste auto’s voorzien van chemische DNA”

  1. Oh jee, weer een bordje…, na alle zinloze te kleine niet leesbare bordjes aan verkeersborden en lantaarn palen.
    Het was geen optie meer toezicht (desnoods particulier/bedrijf) in te zetten?
    Ik zie 3 man glunderend staan die het wiel denken te hebben uitgevonden, maar slechts aan symptoombestrijding doen, er dient simpelweg menselijk toezicht te zijn (honden erbij ook goed.
    (zien we die DNA spray waarschijnlijk binnenkort in het oostblok terug?)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld