INGEZONDEN BRIEF: Overdenking: Financiën gemeente Sliedrecht

(Stockfoto)

Eind 2025 stopt de huidige financiële regeling van alle Nederlandse gemeenten. De nieuwe financiering gemeenten start in 2027, vreemd maar het is zo bedacht door de overheid.

Het jaar 2026 wordt dus een overgangsjaar, dat jaar vindt een andere manier van financiering plaats. Het is nog onduidelijk of alle kosten dan gedekt kunnen worden, tussen alle gemeenten is 3 miljard minder te verdelen.

Gemeente Zwijndrecht en vele andere gemeenten voorzien al grote problemen voor het jaar 2026 (bron AD). Een aantal gemeenten gaan financiële buffers aanleggen voor 2026.

Gemeente Sliedrecht geeft alleen maar gigantische bedragen uit, zoals regelmatig te lezen is in deze krant. Is gemeente Sliedrecht zo enorm rijk dat de miljoenen zo makkelijk uitgegeven kunnen worden?

Wordt er rekening gehouden met het overgangsjaar of zijn we in 2027 een artikel 12 gemeente geworden en staan we onder curatele.

Helma Kerkhof

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

7 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Overdenking: Financiën gemeente Sliedrecht”

 1. Sliedrecht was ooit een welvarend dorp, vooral door het baggerwerk.
  Een financiële ondergang mag gewoon niet gebeuren.
  Er zit ook een plafond aan de gemeentebelastingen voor huishoudens.
  Wij zijn geen pinautomaat.

 2. Ik vind dat het college de inwoners flink willen aanpakken finacieel tackelen!! Als zij maar grandeur kunnen ervaren, schouderklopjes etc!! Maar zij zijn er om onze belangen te verdedigen, en ons te vertegenwoordigen. Vinden ze Sliedrecht te min het niet waard…. dan verhuizen zij maar naar Utrecht of iets elders om grandeur te proeven! Daar zitten al die dure adviesbureaux ga je daar lekker wonen. Kun je daar politiekje spelen… veel geld daar !
  Ze vergeten hun eigen inwoners, ook wonen er in Sliedrecht veel mensen die jammer genoeg niet gestemd hebben, maar die wonen hier ook!! En die hebben helemaal geen vertrouwen meer in stemmen. Maar dat geeft het college nog geen vrijbrief om hun gang maar te gaan, en deze mensen te vergeten… het gaat om ons welzijn en we willen geen grote schulden opbouwen voor de komende 50 jaar!! Zo gaat u ook niet met uw eigen portomonnaie om toch?

 3. Waarschijnlijk gaan we dan rekeningrijden binnen de bebouwde kom. Ook voor (brom-)fietsen.
  Maar alle gekheid op een stokje…. terechte vragen heer den Dunnen.
  Het zou zo maar kunnen dat de raad dit overzicht niet kan geven omdat ze die gegevens niet paraat hebben. De komende bezuinigingen van het rijk konden sliedrecht wel eens de kop gaan kosten…..

 4. Extra info.
  Vanaf 2026 worden gemeenten jaarlijks met 3 miljard gekort door Den Haag.

 5. Tegen die tijd betaal je overal om je auto te parkeren en je vuilnis zakken en er wordt nog wel meer verzonnen om geld binnen te harken

 6. Je hoort inderdaad steeds verschillende bedragen. Voor de gewone sterveling niet meer te volgen. En Helma Kerkhof heeft gelijk. Kunnen we dit als Sliedrecht in de nabije toekomst financieel trekken?

  Door Johan Lavooi is al eens een totaalplaatje gemaakt waar politiek Sliedrecht niet op heeft gereageerd. Daarom graag gewoon een paar duidelijke antwoorden van de politiek die altijd aangeeft dat ze graag de inwoners overal in mee willen nemen:

  – Wat kost de Noord Zuid verbinding totaal?
  – Hoeveel daarvan draagt het Rijk bij?
  – Wat kost het nieuwe zwembad(je)?
  – Wat kost de verhuizing van sportvelden etc. naar Noord?
  – Wat kost de aankoop van grond in Noord?
  – Wat kost het nieuwe Baggerpark?
  – Wat zijn de uiteindelijke kosten van de verbouwing van Elektra?
  – Wat zijn de verwachte kosten van de verbouwing van het Gemeentehuis?
  – Wat zijn de verwachte kosten van het Gemeentekantoor?
  – Wat zijn de kosten van de verhuizing Brandweer en hoeveel wordt bijgedragen door de regio?
  – Wat hebben de adviseurs (voornamelijk uit Utrecht e.o.) ons tot op heden gekost?
  – Wat gaan die adviseurs ons na het besluit nog kosten?
  – Wat kost het om de bouw op het Winklerplein te realiseren?
  – Wat kost het om de bouw op het watertorenterrein te bouwen?
  – Hoe komen wij het jaar 2026 door zoals boven door Helma toegelicht?

  En zo vergeet ik er ongetwijfeld nog veel maar graag antwoord op een voor ieder begrijpelijk manier zonder vreemde of marketingachtige termen. Dan hebben we het tenminste over hetzelfde als inwoners en politiek Sliedrecht.

  Want 4 jaar scoren als politieke partij of wethouder moet niet resulteren in toekomstige financiële problemen waardoor in de voorzieningen gesneden moet worden hetgeen ten koste kan gaan van de leefbaarheid voor nieuwe generaties.

  Volgens mij en vele anderen leest U allen Sld24 dus als er geen antwoord komt dan is dat te kenmerken als onwil.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld