ASVZ wijst college en gemeenteraad op belang van woningbouw in noord

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In een brief aan het College van B & W en de leden van de gemeenteraad vraagt ASVZ ‘in de kern’ om fysiek goed bereikbare en financieel goed betaalbare woningen voor hun huidige en toekomstige medewerkers. Jaap de Gruijter, lid van de Raad van Bestuur, schrijft dit met het oog op de woningbouwplannen in Sliedrecht-Noord. ASVZ zegt dat het de grootste werkgever in Sliedrecht is.

Jaap de Gruijter, lid van de Raad van Bestuur van ASVZ heeft een brief gestuurd aan de gemeente Sliedrecht. (Archieffoto ASVZ)

De Gruijter, inhakend op de huidige en toekomstige medewerkers: “Want zonder hen kunnen we niet instaan voor de 7 x 24 uur beschikbaarheid die we voor onze bewoners te garanderen hebben. We wensen u alle wijsheid toe om de belangen zorgvuldig af te wegen en te kiezen voor de toekomst van Sliedrecht. En daar is de toekomst van ASVZ aan verbonden!”

Geschiedenis
In de brief met als onderwerp ‘Ontwikkeling Sliedrecht-Noord’ beseft De Gruijter dat de gemeentebestuurders belangrijke besluiten moeten te nemen over de ruimtelijke toekomst van Sliedrecht, onder andere over de ontwikkeling van Sliedrecht-Noord. De Gruijter: “ASVZ is vanaf haar oprichting eind jaren ’60 van de vorige eeuw diep verbonden met Sliedrecht. Anno 2024 is ASVZ de grootste werkgever in Sliedrecht, Die verbondenheid met geschiedenis en heden maakt dat ASVZ ook alle belang heeft bij een goede toekomst voor de gemeente Sliedrecht. Dat is ook de reden dat ASVZ belang heeft bij de toekomstige ontwikkeling van Sliedrecht-Noord en het realiseren van betaalbare en goede woningen in Sliedrecht.”

Tegen grenzen aan
Het zijn volgens De Gruijter de huidige en toekomstige medewerkers van ASVZ die ook inwoners van Sliedrecht willen zijn en blijven. “Goede, menswaardige zorg vraagt om de beschikbaarheid van goede en gemotiveerde medewerkers. Waarbij onze medewerkers op dit moment tegen de grenzen aanlopen van bereikbare, beschikbare en betaalbare woningen. We hopen en verwachten dat Sliedrecht-Noord letterlijk en figuurlijk ruimte geeft voor onze medewerkers”, aldus De Gruijter in de brief, “Gerelateerd aan de ontwikkeling van Sliedrecht-Noord zijn er allerlei vraagstukken te beantwoorden over de ontsluiting en voorzieningen als zwembad en zalencentrum. Het is niet aan ASVZ om daar uitspraken over te doen.”

9 gedachten over “ASVZ wijst college en gemeenteraad op belang van woningbouw in noord”

 1. Geef de meisjes op locatie nieuwkerksplein in dordrecht maar een goede woning , dan kan het personeel in die aftandse flats gaan wonen, vol schimmel en muizen 😡

 2. Meneer Keesmaat zegt wat ik dacht ongeveer.
  ken 2 medewerkers wonen in een flat welk ze huren kunnen net op brengen.
  bereikbaar hun wonen in de buurt van feitsma park dus op scooter naar het werk.
  Probleem is ook als de asvz hun zin krijgt welke werkgever volgt ?

 3. De ASVZ Is volgens Jaap de Gruijter de grootste werkgever in Sliedrecht
  Dat kan.
  Bij wie zijn alle medewerkers in Loondienst?
  Wie betaalt deze beloningen zeer terecht maar wie?. Zijn en is dat ?

  De huidige regering ?de Provincie ? De Europese Gemeenschap?
  De Drechtsteden? En of heel misschien de Inwoners uit Sliedrecht?
  Wie heeft a.u.b. het juiste antwoord?
  Dank voor reactie op deze vraag?
  Gijs

 4. Wellicht kan de ASVZ per aanstaande maandag al iets doen aan het beschikbaar stellen van woningen. Er staan al geruime tijd 4 eengezinswoningen leeg te verpauperen aan de Prickwaert. In tijden van woningnood is dat gewoon onacceptabel. In de huidige markt ruim 1,2 miljoen euro dood kapitaal, geen wonder dat zorg zo duur is.

  In plaats van bouwen ten noorden van de A15 zou ook eens gekeken kunnen worden naar her ontwikkeling van de molendijk. De bedrijven die daar nu nog zitten kunnen ook elders in Sliedrecht hun activiteiten uitvoeren. Voordeel is dat vrachtverkeer niet meer door Sliedrecht hoeft en het dorp weer leefbaar en veiliger.

 5. Jaap de Gruijter is door mij zeer gewaardeerd maar ook een prominente CDA er met ongetwijfeld goede connecties met de plaatselijke CDA.

 6. Ik denk wellicht de meeste werkgevers maar waarschijnlijk ook de meeste parttimers. En die willen wellicht graag iets doen met de kinderen zoals….zwemmen in een openluchtzwembad. Of andere voorzieningen die verdwijnen of verdwenen zijn zoals een theater, een strandje etc.

  Bovendien zal de wethouder naar alle waarschijnlijkheid een standaard antwoord geven: ‘als je wilt zwemmen in Sliedrecht dan fiets je maar naar een buurgemeente’. Als je wilt werken in Sliedrecht bij ASVZ dan fiets je maar vanuit de buurgemeenten. Of je pakt de trein of de pont of de auto of de scooter etc.

  Hoe dan ook: dit lijkt, ook al is het mogelijk niet zo bedoeld, op het inzetten van de joker. Een slecht gekozen moment om een besluit af te dwingen. Het maakt het geheel niet geloofwaardiger.

 7. Ja, meneer de Gruijter, u heeft inderdaad een punt, maar wilt u zich dan s.v.p. ook verdiepen in de betaalbaarheid van die woningen en het gewenste aantal sociale huurwoningen, of verdienen al die door mij zeer bewonderde en gewaardeerde medewerkers zo veel bij de ASVZ, dat ze relatief simpel een hypotheek van 350 tot 400 duizend Euro af kunnen sluiten?
  Ik schat zo maar in, dat het ASVZ personeel, waar u het nu over hebt, nu al moeite hebben om een hypotheek van 250.000 Euro af te sluiten.

  U schrijft dit – mag ik aannemen – met de beste bedoelingen voor uw personeel, maar verdiep u dan s.v.p. ook verder in de materie en neem ook een duidelijk standpunt in over de betaalbaarheid van woningen en over de gewenste hoeveelheid daarvan.
  Dan komt u namelijk écht op voor de toekomst van uw personeel en werknemers.
  Uw huidige “statement” vind ik – wat dat betreft – iets te vrijblijvend en te gemakkelijk . . .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld