INGEZONDEN BRIEF: Ouderen en zorg

624 vluchtelingen kosten de Drechtsteden (7 gemeenten) 13 miljoen per jaar.
Dat geld is voor het inrichten van de woning en dergelijke (mobiel, autorijles, en alle luxe). 

Het sociaal domein moet de broekriem steeds strakker aanhalen, maar voor deze 624 vluchtelingen is geen geld teveel.

Grote schande!

Onze ouderen- en zorgvragen worden steeds verder uitgekleed. Er zijn wel miljoenen beschikbaar voor deze 624. Maar dat moet opgehoest worden door de Drechtsteden. En onze overheid heeft slim het balletje neergelegd bij de
Drechtsteden zonder extra bijstand aan de gemeenten.

Misschien kan Sliedrecht24 zich hier eens in verdiepen?

Heb Wink

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.
 
Redactie Sliedrecht24

9 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Ouderen en zorg”

 1. Nou, het heeft denk ik geen zin om 1 groep de schuld te geven wat de kosten betreft. Maar de kosten zijn oneerlijk verdeeld.
  Ook de aandacht is oneerlijk verdeeld. Er zijn echt schrijnende gevallen onder onze ouderen maar eigenlijk onder iedere groep die net buiten de regeltjes valt. Als je dit meld dan zijn er nóg geen luisterende oren. Dat zou eigenlijk moeten veranderen.
  Het evenwicht is eruit, dat moet erin. Zo krijg je meer begrip voor elkaar. Balans in aandacht en in de kosten is mijn mening.

 2. De grijsgedraaide plaat over wat vluchtelingen/asielzoekers etc. kosten….Pas schreef een columniste van de NRC dat echtscheidingen een milieuramp zijn voor ons land. In plaats van 1 woning voor een gezin, nu twee woningen voor een (gebroken) gezin. Twee auto’s i.p.v. 1 auto etc. Vandaag de dag leven er ook veel minder mensen per woning dan 40 jaar geleden, zie daar een verklaring voor het woning tekort. Sliedrecht had rond 1985 circa 23000 inwoners zonder de wijk De Grienden en Baanhoek-West. Nu 25000. The blame game spelen voor de problemen in ons land is altijd makkelijk wanneer jij jezelf niet als oorzaak ziet.

 3. Aan de ingezonden brief van Heb Wink zit een heel vervelend geurtje. Het is bedorven inhoud.

 4. Ik ben het met je eens Dirk Willems maar ik ben bang dat de schrijver dat ook wel weet. En dat maakt het roeptoeteren over een gevoelig onderwerp. En dat geeft een nare smaak.

 5. Er wordt een tegenstelling gemaakt of op z’n minst aangewakkerd die niet klopt. We pakken niet het geld van ouderen af om het aan vluchtelingen te geven. In Nederland is voldoende geld voor iedereen. Echter als wij bepaalde partijen kiezen die keuzes maken dan wordt er bezuinigd op bijvoorbeeld ouderenzorg. Daarbij hebben we de plicht als mensheid om mensen in nood te helpen. Wie dat ontkend is mensonwaardig.

 6. In richten met spullen uit de kringloop kan ook is veel goedkoper en van de rest kunnrn ze beter ook mensen helpen die het niet breed hebben

 7. Wat verschrikkelijk om zoiets te lezen. Ik krijg er koude rillingen van zeker in een tijd dat we elke dag na het journaal de beelden zien van 75 jaar geleden. Misschien kunt u beter een gesprek aangaan met die 624 mensen, wat ze meegemaakt hebben en hoeveel naasten ze verloren hebben. Ze heten niet voor niets: vluchteling. Het zou u wellicht doen inzien dat geld onbelangrijk is. En dan zoiets als kinderbijslag…..wat een opmerking….en per kerende post terug….waarheen? Koud en niets gevend om naasten….zo is Sliedrecht niet, daar ben ik zeker van.

 8. Ja en dan praten we nog niet eens over de Kinderbijslag die ze krijgen.
  Ik zou zeggen stop zetten en per kerende post terug sturen.

 9. Het is heel veel geld inderdaad.
  Maar tel in je huis eens zelf de inrichtinskosten op. En je bent waarschijnlijk zelf geen vluchteling. €21000, per huishouden denk ik dat het bedrag is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld