INGEZONDEN BRIEF: Ons dorp

(Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het lied van wijlen Wim Sonneveld klinkt ons allemaal bekend in de oren, zelfs vast veel delen van de songtekst. Vooral, ik citeer: Het dorp is gemoderniseerd en nu zijn ze op de goede weg……..

Er leiden inderdaad vele wegen naar Rome, maar welke is de juiste?

Vele dorpsbewoners van Sliedrecht zijn het met me eens dat de weg die onze coalitie nu aan het inslaan is, zeer zeker niet de juiste is en veel steken laat vallen. Er worden plannen gemaakt en zelfs beslissingen genomen waar de burger niet in gekend wordt.

Voorbeelden genoeg. Een van de laatste wapenfeiten is het bouwen van woningen in het Willem Dreespark. Wanneer ik een te grote tak van een boom in mijn achtertuin zaag, word ik al bijna als een crimineel aangemerkt. Maar nu wordt ongestraft een compleet park verwoest, op een paar bomen na! Nog voordat hierover gestemd werd, had onze coalitie al een overeenkomst gesloten met Tablis Wonen omtrent de grond en de bouw. Dit heet achterkamer politiek.

Echter wat meldden onze wethouders in het Algemeen Dagblad na de laatste verkiezingen: “Wij komen niet met een stuk waarin allerlei dealtjes tussen ons drieën zijn gesloten.” Dat is klaarblijkelijk niet helemaal gelukt.

Nu is Sliedrecht niet helemaal wars van afbreken, denk maar aan de twee oude panden, waarin eentje daarvan ‘het atelier’ was gevestigd en de oude parochie naast Elektra waar de Boerhave zijn intrek had, maakten plaats voor twee prachtige grasmatten! Ook de Bonkelaar moest plat. Een van de vorige burgervaders werd zelfs ‘de sloper’ genoemd. Cultureel en sociaal-maatschappelijk komt Sliedrecht er dus niet erg goed vanaf.

Elektra is ontnomen aan de jeugd en had best met een kleine verbouwing die functie kunnen behouden, maar na de geldverslindende verbouwing met een foeilelijke glazen UFO aan de gevel zal het nooit meer het oude worden.
Zo kan ik ook nog wel even doorgaan met projecten die niet of nauwelijks van de grond kwamen of zijn gekomen. Het Burgemeester Winklerplein, het Plaatje, het Watertorenterrein, het Warmtenet en de verhuizing van onze voetbalvereniging!

Dan op de koop toe het AZC wat ons opgedrongen wordt en de Noord-Zuid verbinding die de kop gaat kosten aan onder andere: de moestuin, de boogschietvereniging, de ijsbaan, de skeelervereniging, het zwembad met buitenbad en zalencentrum de Lockhorst.

Overal wordt een begin mee gemaakt met bijbehorende torenhoge interne en vooral externe kosten, terwijl er niets afgemaakt wordt. Ik heb een aantal zaken aangehaald en ben vast nog veel vergeten. Ik wil hiermee zeggen dat helaas naar onze burgers niet geluisterd wordt en zelfs te weinig erbij betrokken worden. Wat ons momenteel rest is zoveel mogelijk te protesteren en ons te laten horen.

Deze open brief is niet een onderdeel van een verkiezingscampagne, maar komt voort uit mijn zorg voor het welzijn van ons dorp en zijn bewoners. Maar vergeet alstublieft niet bij de volgende verkiezingen uw stem uit te brengen en dat hoeft niet op mij of onze partij, maar stem op uzelf, op uw dorp om zo te laten weten dat het op deze manier niet verder kan.

Hayco van der Meulen
voorzitter Slydregt.NU

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

25 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Ons dorp”

 1. Hopelijk niet in een failliete gemeente.

  Advies: Gewoon niet aan beginnen. Is een wild avontuur. Er is geen geld voor, dus doe het niet gemeenteraad jullie zijn de baas! Groene hart moet blijven! Laat je niet verleiden door 21 miljoen is veel te weinig! gaat bergen met geld kosten…

 2. Elke keer komen ze er mee weg,de Raad is nu eenmaal gekozen dus..O,ja en dan van alles en nog wat overhoop halen? Ik denk dat,dat niet meer werkt in deze tijd.Spreek ook gewoon in Jip en Janneke taal.En geen dure woorden als,verdichting;een beeld vormige vergadering enz.Wij hebben een probleem,er is nu eenmaal een probleem.enz.Wie maakt of creëert hier de problemen?

 3. Redactie: Ik volg het helemaal,dat moest inderdaad de Lockhorst zijn.Maar een andere vraag,kan de burger dit allemaal nog volgen? Je raakt de draad helemaal kwijt,van al die ideeën die uit de hoge hoed worden getoverd!

 4. Er wordt totaal niet geluisterd naar de burger.Alles is al beslist,voor dar de burger het weet.Alles word er gewoon doorgedramd,Voor de bune,doen ze nog even een vergadering in De Bonkelaar. Die straks plat gegooid wordt,de idioterie druipt er vanaf.Maar dan wel even,scannen de mensen die komen,dan weten ze precies wie.Hoezo een vrij land? Ik vraag mij af,wie deze mensen gaat stoppen.Je mag ze niet bij naam noemen,want dan discrimineer je.Heel het decadente westen,ligt op z’n gat. Niemand gelooft er nog in.Ontzettend jammer allemaal!

 5. Zo maar een overpeinzing van Gijs
  Soms bekruipt mij strikt persoonlijk het Unheimische gevoel dat door de Politieke en Bestuurders spelletjes met mij worden gespeeld en dat op latere leeftijd.
  Van uit de 1e en 2e Kamer Provincie en Door Gemeente Bestuurders krijg ik het gevoel dat ik in het pak genaaid ben en ook heel Misschien enkele van de meer dan 20.500 Stem en Kiesgerechtende inwoners dat laatste kan ik niet hard maken maar het is het Unheimische gevoel.
  Zeker gebaseerd op de Grootste Stroming zij die de ZWM Vertegenwoordigen daar kan geen enkele Gevestigde en Geregristeerde Plaatselijke Politieke Partij tegen op laat staan aan tippen Democratie? ?
  Ben voor Verandering Vernieuwing en Openheid
  Hugo de Jonge CDA Heeft de plaatselijke Politieke Besluitvorming op de rails gezet deze CDA Trein Stopt niet wel neent maar dendert helaas door
  Gevolg inwoners Sliedrecht zitten met de gebakken peren er is geen weg terug ook niet bij de Warmte Transitie dal zal ons helaas Berouwen.
  Ministers krijgen wel weer een Plek in de Banen Carousel van de 1e en 2e Kamer en of Provincie
  De plaatselijke Bestuurders in onze Woon Werk en Leefomgeving krijgen echt wel een Functie Elders aangeboden.

  Gijs 88 jaar Alias de Sliedrechtse Biesbosch Bever
  O. Ja tot slot niet boos worden

 6. Laat de subsidie vervalken, t is n lokkertje maar al veel van verloren door alle bureaus in te huren voor bizarre adviezen…uurtje factuurtje. Men speelt elkaar de bal toe! Stoppen met deze te spekken!!

 7. In n diepe put!!
  Of bedenkt men zich, Hardinxveld en Alblasserdan alsook de andere gemeenten rondom ons zijn meer intelligent, en verlocchenen hun dorp niet voor 20 miljoen subsidie…t is Pasen wie verloochende….

 8. Het ergste is dat wij inwoners van Sliedrecht en Nederland het mismanagement toestaan.
  Er is totaal geen actiebereidheid en we zijn zelfs verbolgen als een boer of een andere activist een snelweg afsluit terwijl daar gewoon honderdduizenden mensen hadden moeten zijn.
  We zijn een laf volk geworden die onze huizen laat afpakken een onbetaalbaar sociaalstelsel toelaten en gewoon braaf achter het laptopje een stuk schrijven hoe we over meer dan een tiental crisissen denken die ons miljarden kost.ik durf te voorspellen met deze passieve houding gaat het alleen nog maar erger worden en is het vrees ik niet meer onomkeerbaar.
  Oh ja ik ben ook zo een brave schrijver en ben wel naar protest organisaties geweest maar daar waren op een gegeven moment meer leden van de band en organisatie dan activisten

 9. wethouder spek kassa gezien daar gaat weer een beerput open over warmtenetten of beter gezegd oplichtnetten in sliedrecht blijft de energieprijs hetzelfde volgens de wethouder wie geloofd dat nog

 10. Geachte allemaal
  Deze brief verteld het mooie verhaal van Sliedrecht en zijn (wet)houders .
  Maar laten we wel zijn heel Nederland is een zooitje door prutsers van dit niveau langzaam maar zeker gaat het land kapot en wij laten dit allemaal gebeuren !!
  Eind van het jaar weer nieuwe verkiezingen wat dat zit er dik in en dan weer door tot de orde vd dag wat leven er toch in een gaaf land !!
  Laten wij vooral hopen dat onze regio / dorp alles een beetje leuk houd want al met al is het best triest allemaal !!

 11. Het is allemaal leuk geschreven maar zie geen een andere oplossing bij staan van hoe het dan moet
  .

 12. Helemaal waar. Maar ook de mensen die in de Sperwerstraat flats wonen zijn hier Helemaal niet blij mee! A 15 naast de deur! En straks een; groene; overweg naast de deur! Gemeente denk na!!

 13. Wow, uit het hart geschreven…
  Ik word er zo verdrietig van en zo weinig mensen beseffen de ernst niet.

 14. Wow, ik ben sprakeloos….
  Je hebt helemaal gelijk.
  Ik hoop zo enorm dat inwoners is gaan beseffen dat ze een stem hebben en die mogen laten horen.

 15. Mooi geschreven, helaas klopt alles wat jij hier zegt.Laten wij hopen in het belang van Sliedrecht dat er in ons dorp nog zat mogelijkheden zijn om te bouwen.

 16. Steeds meer inzicht en opstand. Gelukkig maar. Want het college stort ons in een onbetaalbare bouwput. En er groeit nog steeds geen geld aan de bomen in Dreespark. Kun je college en raadsleden later nog voor de rechter slepen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld