INGEZONDEN BRIEF: Mijn belastinggeld

Geld komt uit de kraan… (Stockafbeelding)

De gemeente Sliedrecht gaat onverantwoord om met belastinggeld!

De afgelopen week zijn mij twee zaken overkomen die aandacht vragen. Ten eerste: Ik heb een aanslag gehad van de gemeentelijke belastingen. Ongeveer een verhoging van 9 procent. Ten tweede: Het college doet een aanvraag voor een voorbereidingskrediet voor de Noord-Zuidverbinding.

De gemeente dient doeltreffend, verantwoord en doelmatig met de gelden om te gaan.

Ik heb begrepen van raadsleden van PRO Sliedrecht, dat de Rekenkamer Sliedrecht pas achteraf controleert of dat gebeurt. De Noord-Zuidverbinding komt er niet indien er geen woningbouw komt in Sliedrecht-Noord. En dat die woningbouw in Sliedrecht-Noord er komt, staat gewoon niet vast.

Waarom niet? De provincie is gewoon niet akkoord met woningbouw in Sliedrecht-Noord. En misschien gaat de provincie helemaal niet akkoord met woningbouw in noord. Ze hebben gegronde redenen om niet akkoord te gaan. Misschien duurt dat nog tien jaar.

Nu de Gemeente Sliedrecht. Die gaat nu heel veel geld uittrekken aan de voorbereidingen voor een plan wat mogelijk niet door gaat.

De tweede vraag die bij mij opkomt is: Wie wordt daar beter van? Die kan ik beantwoorden. De ingehuurde adviesbureaus, interims en andere krachten, die als strontvliegen om een koeivlaai rondcirkelen om het gemeentebestuur. Die worden er beter van!

Er zijn al vijf keer serieus plannen gemaakt voor in de polder. Allen gemaakt door dure bureaus zoals Haskoning en al die plannen zijn allemaal niet doorgegaan. Aan het Burgemeester Winklerplein is een vermogen uitgegeven aan interims! Het feit dat gemeentes als Sliedrecht excellent passen in het verdienmodel van o.a. interims en adviesbureaus moet zorgen baren.

Indien over twee jaar de Rekenkamer Sliedrecht (te laat) constateert dat ons belastinggeld onverantwoord, ondoeltreffend en ondoelmatig is uitgegeven, bij wie moeten wij burgers dan aankloppen? Bij de raadsleden die nu niet aan de bel trekken?

En waarom zou de provincie niet akkoord gaan? Heeft het college dat ons uitgelegd?
 Is het Gedeputeerde Staten dat zich gepasseerd voelt , omdat er geld toegezegd is door Hugo de Jonge (Rijk) zonder dat er een akkoord is met de provincie? Doet een beetje politiek aan. Of is er geen akkoord in de regio over de regionale afstemming van woningbouwplannen? Bekend is het standpunt van de provincie dat eerst binnenstedelijk alles vol moet zijn. Het watertorenterrein is nog beschikbaar en Baanhoek-West is nog niet vol. Kortom, volop redenen voor de Provincie Zuid-Holland om niet mee te werken aan woningbouw in de polder.

Eén ding is zeker, ofschoon ik voor woningbouw in noord ben. Een aanvraag voor een voorbereidingskrediet voor de Noord-Zuidverbinding, plannen maken om het zwembad af te breken en zo meer, zonder toestemming van de provincie voor woningbouw in noord is onverantwoord.

Moet de gemeente dan tot die tijd helemaal niets doen? Nee, ze zouden na kunnen gaan denken hoe Elektra zonder veel poespas beschikbaar komt aan de burger en hoe het bestaande zwembad beter, goedkoper ons plezier kan laten beleven.

Piet Smits
agrarisch ondernemer

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

4 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Mijn belastinggeld”

 1. Gelukkig zijn er meerdere mensen inwoners die andere mogelijkheden zien. Dus gemeente doe niets wat niet met een handtekening is bevestigd. Ga geen avontuur aan met ons zwembad de sportclubs etc in ons dorp, wat meer kapot maakt dan nodig is.

 2. Fantastische brief.

  Ik roep al zo lang er is geen vergunning!!

  Geen vergunning geen noord zuidverbinding.

  Kapitaal vernietiging
  Sociale Moestuin is superplek!

  Volkstuin leden zijn gelukkig nu

  Korfbal heeft net een nieuw gebouw

  Ijsbaan en skeelerbaan perfect in centrum

  Omwonenden wonen er rustig en tevreden

  Partycentrum de Lockhorst is prachtig

  Dus huidige zwembad renoveren en leuker maken!!

  En anders gaan we onze lokale belastingen niet meer betalen.

  Eerst bouwen op Watertorenterrein, naast Winklerplein, op Kerkbuurt panden Bongers en Groen van Prinster locatie.

  Handen af van ons geld, handen af van onze recreatieve en sociale voorzieningen!!

  Onder curatele of motie van wantrouwen.

  Miljoenen gaan er naar dure bureaus die Sliedrecht een stad noemen!! Zijn we niet , willen we niet!

 3. Ben dus niet de enige die zich afvraagt hoe het zit met de toestemming van de provincie, waarom al deze plannen zonder dat men weet of het überhaupt doorgaat in de polder. Wat ik ook niet snap, er is toch een ontsluiting aanwezig voor een eventuele nieuwe wijk (ooit of nooit)? Kan deze niet verbeterd worden?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld