INGEZONDEN BRIEF: ‘Luister nu eens een keer…’

(Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Net een rondje gelopen op een mooi plekje in Sliedrecht waarbij ik dan maar even het PFAS ‘ vergeet’. Terwijl ik hier heerlijk wandelde dacht ik aan de toekomst van Sliedrecht. Sliedrecht die al jaren een bouwput is door het warmtenet.

Sliedrecht dat een bouwput blijft, waar een College wil gaan voor een Noord-Zuidverbinding met een Ecoduct met weet ik wat voor afmeting. Verenigingen moeten gaan verhuizen, er een weg komt dwars door het beetje groen wat we hebben bij het Feitsmapark.

Voor het bouwen van 1250, 1500, 1800 woningen op Noord. Gisterenavond zoveel getallen gehoord. Terwijl we van het rijk/provincie nog niet eens de goedkeuring hebben voor bouwen in het Groene Hart. Natuurlijk moeten we bouwen voor onze kinderen en ouderen, maar wel voor de eigen inwoners van Sliedrecht en betaalbaar. En dan eerst binnen de kern van Sliedrecht, de Groen van Prinstererschool, alvast een start op het Winkelerplein. Het watertorenterrein, ook een verhaal om van te janken.

Bouw appartementen/huizen op de grond van het Creatief Centrum en NIET in het Dreespark. Burgemeester en Wethouders luister nu eens een keer naar de inwoners, ga eens ECHT met ze in gesprek.

Ons hart ligt bij Sliedrecht maar niet in bij het Sliedrecht wat jullie als prestige plan voor ogen hebben. In 2026 zijn jullie vertrokken voor het grote deel, maar wij en onze kinderen zitten nog tientallen jaren met de ellende en de achtergebleven schulden.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Kraaijeveld

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

3 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: ‘Luister nu eens een keer…’”

 1. Prachtig gesproken. Zo leuk is het helemaal!! Luister ns naar de inwoners. En verniel ons dorp niet dat beetje schoonheid en fijne wat we nog hebben. We willen dat new york gewoon niet. Bouwen voor eigen volk dus voor Sliedrecht! Op de reeds bekende locaties winklerplein. Gr. Van prinsterschool watertorenterrein. Laat dit eerst maar een lukken! Voor dat er miljoenen verdwijnen i n een bodemloze put.

 2. Tijdens de vergadering over de noord/zuidverbinding via een viaduct opperde dhr Van Urk dát Sliedrecht een eye catcher nodig heeft en dat daar best heel wat Euro’s in gestopt mogen worden wat zijn partij betreft . Maar vanmorgen rijdend over de A15 werd ik al getroffen door de mooiste eye catcher uit deze omgeving . De schitterende (groene) geluidswanden langs deze “snel”weg.. Gratis en voor niks dus stopt u die vele miljoenen maar in achterstallig onderhoud van bijvoorbeeld de Lockhorst etc..

 3. Helemaal mee eens!
  Ik las net de PALT-afspraken 2016-2025. Daar staat de planning naar aardgasvrije woningen al in, ondertekend in 2018.
  Ene grote bouwput in en om de huizen. En….zonder toestemming van 70% instemming te vragen.
  De bouwput gaat nog jaren duren als er niet geluisterd gaat worden.
  De rekening ervan gaat onbetaalbaar worden, de verdeeldheid onder inwoners gaat groter worden door voor- en tegenstanders, het mooie groen gaat eraan, recreatie verdwijnt…het is echt niet leuk meer. Het is gewoon verdrietig dat alles zo moet gaan in Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld