Ingezonden brief: Kerkbuurt autovrij!

Wederom slaat de gemeente Sliedrecht de plank mis. Daar, waar de winkeliers hun brood moeten verdienen en hun uiterste best doen om dat te bewerkstelligen, denkt men van bovenaf het beter te weten dan een professionele ondernemersgroep.

Ondernemers van de Kerkbuurt gaven dinsdagavond 15 november 2016 in de gemeenteraad aan het niet eens te zijn met de plannen van de gemeente Sliedrecht voor een deels autovrije Kerkbuurt. Ze overhandigden hun verhaal ‘Bezwaar’ met handtekeningen aan de raadsleden. (Foto Sliedrecht24)

Dat de Kerkbuurt op de schop moet en nieuw leven moet worden ingeblazen, snapt elke Sliedrechter. Verkopen gaan achteruit door minder aanloop door slecht aanbod, diversiteit winkels en leegstand. Ondanks het feit dat de economie aantrekt gaat het nog niet zo best in de detailhandel. Huren, personeelskosten  en concurrentie zijn hoog en de besteedbare bedragen voor de klanten nog niet.

De winkeliers met hun winkeliersvereniging hebben wel ideeën. Maar het zal tijd en geld kosten omdat te verwezenlijken. Ook de gemeente Sliedrecht heeft ideeën. Helaas zijn dat zaken die in hun eigen straatje passen en zeer zeker niet in het straatje dat “Kerbuurt”heet.

Nee, Sliedrecht heeft al vergevorderde plannen die vast al veel geld hebben gekost en nog veel meer gaan kosten bij de ontwikkeling ervan! Bij deze besluitvorming hebben ze, zoals gewoonlijk, lak aan de belanghebbenden. Koste wat het kost moeten ze hun zin doordrijven, ongeacht alle bezwaren van de winkeliers.

Toch laten de winkeliers het er niet bij zitten, ze vechten door tot het bittere einde en ze hebben de steun van Slydregt.NU, al kunnen we politiek gezien nog weinig hulp bieden.

Mocht de gemeente desondanks toch hun plannen uitvoeren, kunnen wij u nu al vertellen, dat ze daar vast op een zeer ongunstig moment mee zullen beginnen…

Gemeente Sliedrecht, bezint eer gij begint en luister eens naar uw ondernemers en burgers.

Waarvan akte!

Mark Jongeneel
Hayco van der Meulen
Slydregt.NU 

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

Plaats een reactie

*=Verplicht veld