Dirk van den Broek haalt rookwaar uit zicht

SLIEDRECHT – Klanten die bij Dirk van den Broek bijvoorbeeld in Sliedrecht sigaretten of shag willen kopen, zullen even moeten wennen. Bij de servicebalie van de supermarktketen liggen de tabaksproducten namelijk niet meer in het zicht. Een bewuste keuze.

De afgelopen maand zijn alle servicebalies aangepast. Tabaksproducten worden nu vanuit lades verkocht. (Foto Dirk van den Broek)

Directeur Dirk Marcel Huizing van Dirk van den Broek Nederland zegt: “We doen dit om meerdere redenen. Natuurlijk willen we het roken, met name onder jongeren, zeker niet stimuleren. Daarnaast zien de afbeeldingen er op de verpakkingen afschrikwekkend uit. Tot slot verwachten we dat het in de toekomst verplicht wordt om tabaksproducten uit het zicht van de consument te plaatsen. Met de vernieuwde inrichting van onze servicebalies anticiperen we hier nu al op.” Het familiebedrijf Dirk van den Broek omvat 117 winkels. De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV.

8 gedachten over “Dirk van den Broek haalt rookwaar uit zicht”

 1. Zal er geen traan om laten als verslavende middelen niet meer worden verkocht. Als maatschappij zouden we er beter van worden, kosten in ziekenhuizen lager, dus premies ook. Helaas zal dat wel niet gebeuren.

 2. “Alcohol achter gesloten deuren?”
  Nee, als vanouds: in de bureaulade.
  Ooit was er in Sliedrecht een, niet meer bestaand, bedrijf, dat plastic bekertjes maakte.
  En in dat bedrijf had iemand ook een fles alcohol met een hoog percentage in zijn bureaulade.
  Collega’s kwamen daarachter en maakten er gebruik van: ze schonken het in plastic bekers. Het slachtoffer begreep niet, waarom zijn fles drank zo snel leeg raakte.
  Tot … hij zich realiseerde waar de kringen op zijn bureau vandaan kwamen: De plastic bekertjes werden poreus van de alcohol. Vandaar. Maar gelachen dat ze hebben 😉

 3. Jumbo heeft dit ook al gelange tijd achter deuren liggen. Wanneer volgt het met de alcohol? Ook al snap ik dit wel hoor.

 4. Gelukkig mag de harddrug alcohol nog wel verkocht worden, en obesitas veroorzakende voeding, frisdranken.
  Maar roken dat is pas erg, hè? Zou er zelf spontaan mee beginnen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld