Ingezonden brief: Hoed weer terug!

Hoed weer terug…!

Dankzij het bericht van enkele dagen geleden op de site van Sliedrecht 24 heb ik mijn hoed weer terug. Maandagmorgen 23 januari 2017 werd ik gebeld door iemand die ik al heel lang ken en die vertelde dat de Stetson bij hem op de kapstok ligt.

Voor de goede orde… dit is niet de verdwenen hoed. Maar wel één herenhoed van het merk Stetson. 

De persoon in kwestie werd door zijn buurvrouw aangesproken: “Je moet de site van Sliedrecht24 eens lezen met een verhaal over een kwijtgeraakte hoed”. Dat heeft’íe gedaan en hij ontdekte dat de hoed bij hem thuis niet de zijne is.

Nu is het zo dat de tijdelijke eigenaar mij ook al langer kent. Hij belde me op en zei: “Jòh d’as ook wat, ik heb wel een hoed maar die draag ik zelden. Als ik een lange jas aan heb zet ik wel eens een hoed op, dat staat beter zegt mijn vrouw. Toen ik de receptie ’s avonds verliet, heb ik de aangeboden hoed zonder meer in ontvangst genomen en thuis op de kapstok gelegd en er niet meer naar omgekeken. Tot mijn buurvrouw zei dat ik een bericht over een hoed op de site van Sliedrecht24 maar eens moest lezen”.

En zodoende werd er aan het eind van deze maandagmorgen aangebeld en kon ik op dat moment mijn hoed weer in ontvangst nemen. Blij met mijn hoed, heb ik mijn dank uitgesproken voor het terugbrengen. En hij heeft bij het Griendencollege zijn eigen hoed weer in ontvangst genomen.

Als een soort van “voor de hoed middel” heb nu in de binnenrand van de hoed mijn naam en telefoonnummer onuitwisbaar aangebracht.

Dank aan de redactie van Sliedrecht24 dat zij het verhaal hebben willen plaatsen en ook dank aan de schrijvers van de leuke reacties op het verhaal.

Remco van de Ven

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

12 gedachten over “Ingezonden brief: Hoed weer terug!”

  1. Komende zomer een nieuw evenement bij Kees Langerak (Parallelweg): ‘Remco’s Rodeo Show’ met o.a. Line dance workshop/contest, Horse Parade, Professional Rodeo Show, Springpaardendemonstratie Stoeterij Black Horses, voor de waaghalzen een echte Rodeostier, BBQ en Live Country Music (Garth Brooks, Dolly Parton, nog in onderhandeling…).
    Organisatie: Remco VandeVen / Cees Longrack.
    Voor heren én dames: Stetson verplicht!

  2. Binnenkort in het Thalia Theater: de western ‘Once upon a time in Sliedrecht’ met in de hoofdrol Clint Remco Easthoed.

  3. Uitdaging voor de komende zomer: traceer de heer Van de Ven mét hoed ergens in Sliedrecht, maak (al dan niet stiekem) een foto van hem en plaats deze op FB ‘Sliedrecht Foto’s en Nieuws’…

  4. Van de Ven is voortaan op zijn hoede. Hij zal wel twee keer nadenken om zijn hoed af te zetten…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld