Japans restaurant Oishi Fusion

Ingezonden brief: Hoed kwijt!

Hoed kwijt? Waar gaat dit over? Nou, dat leg ik u graag uit…

Het was op maandag de 2e januari van 2017. Ik bezocht de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sliedrecht in het Griendencollege. Het was een gezellige avond die bezocht werd door veel Sliedrechters. Zo’n receptie is een mooie gelegenheid om je dorpsgenoten aan het prille begin van het jaar te ontmoeten. De zaal was omgebouwd tot een sfeervolle ontmoetingsruimte. De organisatie er omheen was professioneel geregeld. Zo was er bij binnenkomst een garderobe met allervriendelijkste studenten van het Griendencollege.

Voor de goede orde… dit is niet de verdwenen hoed. Maar wel één herenhoed van het merk Stetson. 

Bij deze garderobe werd de de kleding van de receptiegasten in ontvangst genomen in ruil een bonnetje met een nummer als bewijs. Het was die avond niet zo zo koud, ik had alleen maar een sjaal om gedaan met een hoed op mijn hoofd. In de wintertijd heb ik graag iets op mijn hoofd. Ik ben begonnen met een pet. Op een zeker moment wordt de binnenrand wat vettig. Ik zocht iets nieuws en dacht aan een hoed. Mijn vader droeg vroeger ook een hoed, dus ik dacht nu ik wat ouder word, wil ik dat ook.

Mijn eerste hoed, dat is dus de hoed die ik nu kwijt ben, heb ik gekocht in de zuidwestelijk gelegen stad Veurne in België. Wij waren daar een weekend op bezoek. In het gezellige centrum van Veurne ontdekten wij een mooie winkel waar onder meer dames- en herenhoeden te koop werden aangeboden. Dit trok mij aan en we gingen naar binnen. Een charmante dame van iets gevorderde leeftijd begroette ons hartelijk. Ik vertelde dat ik in de etalage een hoed had gezien die mij wel aanstond. Dit bleek een hoed te zijn van het merk “Stetson”. Een mooie lichtbruine hoed, ook wel beige genoemd. Om de hoed zit een lederen band van ongeveer een centimeter breed. De hoed bleek ook nog precies de maat te zijn die mij paste. De koop werd gesloten. En ik blij de winkel uit met mijn Stetson Vitafeld Crushable hoed. Er zat ook nog een veertje op aan de linkerkant van de hoed. Tijdens een regenbui is dat veertje nat geworden en sindsdien bewaar ik het veertje thuis om het te laten drogen.

Maar de hoed ben ik sinds 2 januari jl. wel kwijt.

Aan het eind van de nieuwjaarsreceptie ging ik naar de garderobe en presenteerde het bonnetje met het nummer waarmee ik mijn hoed en sjaal in bewaring had gegeven. De vriendelijke jonge dame kwam terug uit de garderobe en bood mij mijn sjaal aan en een hoed die niet de mijne was. Mijn eigen Stetson is lichtbruin, beige, van kleur en de hoed die mij aangeboden werd was donker van kleur, bijna zwart en met een licht gekleurde linnen band. Die hoed wilde ik niet accepteren. De vriendelijke jonge dame van de garderobe vertelde dat er die avond maar twee personen een hoed ter bewaring hadden aangeboden. De twee hoeden lagen naast elkaar in de garderobe. De Stetson hoed bleek per vergissing te zijn aangeboden aan de verkeerde eigenaar. Iemand die avond weggegaan met een volkomen andere en dus andermans hoed.

Dit verhaal is een oproep aan de manspersoon die met mijn Stetson is vertrokken en zijn eigen hoed heeft achtergelaten in het Grienden College en waar die donkere hoed nog steeds ligt. Ik zou het zeer waarderen als de persoon die mijn Stetson nu bezit, de Stetson zou terugbrengen in het Griendencollege en zijn eigen donkergekleurde hoed weer terug in ontvangst neemt.

Veel is vervangbaar, maar de Stetson die ik in Veurne heb gekocht is een hoed met een herinnering en die hoed zou ik graag willen terug hebben. Degene die mijn Stetson nu thuis heeft, kan de Stetson aanbieden aan de balie van het Griendencollege en dan krijgt hij zijn eigen hoed ook weer terug. En u maakt mij weer gelukkig met mijn eigen hoed waar ik een bijzondere herinnering aan heb.

Met dank en vriendelijke groet,
Remco van de Ven 

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

6 gedachten over “Ingezonden brief: Hoed kwijt!”

  1. Die andere meneer is zich thuis waarschijnlijk een hoedje geschrokken en durft niet meer over straat…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld