INGEZONDEN BRIEF: Handhaving in Sliedrecht

(Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ik wil het hebben over de veiligheid van voetgangers dat laat nogal te wensen in Sliedrecht.

Fietsers en elektrische steps vliegen je om de oren op stoep dus je bent alsmaar bezig om in de rond te kijken of je wel veilig je voordeur uit kunt gaan zonder aan gereden te worden door een fietser of (elektrische) step. En zeg er maar niks van, want je kunt een grote mond krijgen.

Ik ben van mening dat je terug moet gaan naar de opvoeding, waar is het respect, ouders zijn veelal aan het werk en hebben geen tijd om de kinderen op te voeden. Ik heb het hier niet alleen over kinderen de volwassenen kunnen er ook wat van hier bij ons in de straat.

Handhaving is er niet in Sliedrecht dus als voetganger ben je vogelvrij verklaard wat dus een slechte zaak is. Zelf heb ik dit gemeld bij de gemeente, zelfs een onderhoud met de burgemeester aangevraagd wat niet gelukt is. Het antwoord wat mij per brief is medegedeeld is dat er vijf buurtagenten zijn in Sliedrecht en dat deze regelmatig ingezet worden elders in de regio zodat er dus een tekort is aan agenten in Sliedrecht.

Dit personeelstekort is niet alleen hier in de regio maar dit is landelijk, dit heeft weer tot gevolg dat men alle regels kan overtreden, zoals vuurwerk afsteken, fietsen zonder licht en fietsen op plaatsen waar dit niet is toegestaan. Tevens hebben wij ook blauwe zones waar ook geen handhaving plaats vindt.

Oorzaak: ‘Inwoners lappen alle verkeersregels aan hun laars want waarom zullen we ons aan de regels houden als er toch geen handhaving is . Er is in Sliedrecht totaal niet voldoende politie zichtbaar in ons dorp dit is naar mijn mening een slechte zaak volgens mij behoort de burgemeester de veiligheid van zijn, inwoners te waarborgen er op dit moment geen sprake van is.

Gerrit Voorsluijs

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

10 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Handhaving in Sliedrecht”

 1. .. moet n’s kijken wat er allemaal over de stoep van het Winklerplein komt, tussen het winkelend publiek door 🙁

 2. Bij ons in de wijk staan ze altijd op de stoep geparkeerd hoeven ze geen pakeer belasting te betalen geen hand haring

 3. Parkeren voor je raam op de stoep !! Aan de overkant parkeerterrein aan de overkant bij de brandweerkazerne . Ook DHL en POST .NL IEDERE DAG PRIJS . POST .NL parkeert ook rustig op het zebra pad !!! En ook de buren fietsen op de stoep ???? Waarom ???? Als je er wat van zegt ben je een zeikerd !!!! Heel triest .

 4. De ouders fietsen net zo hard, ook op elektrische fietsen op het trottoir. Als je dit als voorbeeld krijg weet je als kind niet beter.

 5. Mee eens, heb bij ons in de van goghstraaat al een parkeerverbod aangevraagd omdat de auto’s bij de achteringang van de gebitskliniek op de stoep parkeren. Iemand met een Scootmobiel,kinderwagen of rollator kan er dan niet langs,
  Het antwoord was dat de handhaving zijn wezen kijken en geen geparkeerde auto’s hadden aangetroffen. Er moeten zeker eerst ongelukken gebeuren, als je over de straat gaat lopen nader je een onoverzichtelijke bocht.
  Er zijn parkeervakken genoeg maar dan moet je wel iets verder lopen naar je bestemming.
  Zelfs als ik de foutparkeerders erop aanspreek geven ze niet thuis.

 6. Kinderen zijn onvoorspelbaar, ze komen uit alle hoeken hollen en of fietsen. Je zou denken dat volwassenen die notabene zelf ook kleine kinderen hebben daar rekening mee houden. Maar nee hoor, men scheurt als imbecielen door de woonwijken. Het nonchalante verwende gedrag van sommige lieden zakt je broek van af.

 7. Mee eens je moet vooral op de woensdag als er markt is of op zaterdag als het wat drukker is te proberen te lopen langs de winkels zonder dat je wordt plat gereden door fietsers en zelfs af en toe een brommer

 8. Als voetganger loop je zeker niet veilig in Sliedrecht. Fietsers, elektrische steppen, geparkeerde auto’s gebruiken het trottoir ook intensief. Uit het niks gaan ze met een rotgang langs je heen.
  Op verschillende plaatsen houdt het trottoir zelfs gewoon op.
  Afgelopen vrijdag had ik het bij de bocht Stationsweg bij de begraafplaats. Je loopt in de regen in het zand en het trottoir houd ineens op!
  Vorige week heb ik afdeling Griffie een mail gestuurd dat ik best wil inspreken bij een raadsvergadering als het dit onderwerp betreft. Niks meer gehoord.
  Ik vind het ook heel wat om in te spreken, ik doe het niet graag.
  Maar tenminste een reactie van de gemeente kan toch wel?
  We horen toch op het trottoir veilig te kunnen lopen?
  En waar borden staan van verboden voor vrachtverkeer, behoort een chauffeur toch niet het bord om te draaien zodat hij er toch gewoon langs gaat?
  Er zijn totaal geen regels meer.

 9. super ik woon aan de thorbeckelaan op de rotonde daar is het ook een bende iedereen doet maar wat

Plaats een reactie

*=Verplicht veld