BVCB bezorgt eerste elftal Sliedrecht enorme nederlaag

door Joop Hartog
BERGSCHENHOEK/SLIEDRECHT – Zaterdag 11 november zal voor Sliedrecht een dag worden die niet gemakkelijk zal worden vergeten. Het eerste werd ‘afgedroogd’. Met een ongenadige 9-1 nederlaag werd de equipe van Marco Jalink vernederd door de plaatselijke BVCB dat ook nog maar zes punten had verzameld.

Sliedrecht hier spelend in zwarte tenues. Eén van de vele aanvallen op het Sliedrechtse doel. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Ook in deze wedstrijd begon Sliedrecht voortvarend en in het eerste kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht, want Sliedrecht kreeg in die fase al een paar aardige scoringskansen. Totdat in de achttiende minuut te laat werd ingegrepen door de Sliedrechtse defensie en Michael de Rooy 1-0 kon binnenlopen. Vanaf dat moment leek het of Sliedrecht plotseling alle grip op de wedstrijd verloor.

Dezelfde kleur shirt
Alles wat fout kon gaan ging ook fout en het eenvoudig rondspelen van de bal naar iemand met dezelfde kleur shirt leek plotseling een onmogelijke opgave. Voor rust liepen de gastheren gemakkelijk uit naar 4-0, waarvan twee afstandsschoten vanaf zeker 25 of 30 meter.

Martelgang
Na de pauze, waarin twee spelers werden gewisseld, ging de martelgang gewoon door. Sliedrecht was het totaal kwijt en binnen tien minuten stond er al een 6-1 stand op het scorebord. Een onverwachte uitbraak die door Nordin el Hassani werd benut leverde na de 5-0 toch nog een tegentreffer op. De vaak inconsequent leidende scheidsrechter Youri Kuipers maakte de chaos op sommige momenten nog completer hetgeen ook enkele onnodige gele kaarten opleverden.

Naar hartenlust uitleven
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een vernederende 9-1 nederlaag, waarbij laagvlieger BVCB zich naar hartenlust kon uitleven en de tweede overwinning gemakkelijk over de streep trok. Zaterdag 18 november 2023 is DCV te gast op sportpark De Lockhorst en hopelijk kan de ploeg deze zware klap in de komende week verwerken en zich enigszins revancheren. 

1 gedachte over “BVCB bezorgt eerste elftal Sliedrecht enorme nederlaag”

  1. Wat is er aan de hand bij v.v. Sliedrecht? Van een in de top meedraaiende ploeg en zelfs promotie naar de Hoofdklasse naar degradatiekandidaat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld