INGEZONDEN BRIEF: Haalbare coalitie

(© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Er valt wat te kiezen voor Sliedrecht… Bouwen in Sliedrecht-Noord kunt u bepalen!

Hoewel het CDA u doet geloven dat alles in kannen en kruiken is. Is dat bepaald niet zo, veel van de plannen moeten nog worden uitgewerkt. Daar gaat veel geld in zitten, geld van investeerders en gemeenschapsgeld.

Het college heeft toezeggingen van vele tientallen miljoenen, maakt overeenkomsten met bouwers. Maar de finale moet nog komen, alle plannen dienen de goedkeuring van de provincie te krijgen. En daar beslist u deze week over. Het huidige provinciale bestuur is nog geen voorstander van bouwen in Sliedrecht-Noord.

Het zal geen verrassing voor u als kiezer zijn dat de BBB in de provinciale staten met veel zetels komt. Bouwen in de polder is voor hun onbespreekbaar. Partijen als GroenLinks, PvdA en D66 zijn tegenstander. De VVD is niet overtuigd, maar is zoals het er nu uitziet wel de grootste partij in de provinciale staten. Daarmee kunnen zij de coalitie vormen, met FvD en PVV willen zij geen zaken doen.

Blijft over of over links met D66 ,PvdA en GroenLinks. Of over rechts met JA 21 ,SGP Cu CDA niet bepaald een haalbare coalitie qua tegenstellingen tussen deze partijen. Over links is dan reëler, zeker gelet op de te verwachtten samenstelling van de eerste kamer. En daarmee zou bouwen over het spoor worden geblokkeerd, redden we De Lockhorst, kan de voetbal en korfbal blijven waar ze zitten. Verspillen we geen miljoenen aan Sliedrechts geld.

En wat misschien nog belangrijker is richt het bestuur van Sliedrecht zich op wat op korte termijn wel mogelijk is. Vorige week constateerde Mark Verheul namens PRO Sliedrecht terecht dat D66 het niet best had gedaan in de gemeenteraad verkiezingen, maar dat neemt niet weg dat een stem nu op D66, PvdA, GroenLinks de lokale bestuurders mee duidelijk maakt  of u wilt bouwen over het spoor of niet.

En daarmee heeft Slydregt.NU gelijk het eerste referendum binnengehaald.

Rene de Munck (D66)
kandidaat Provinciale Verkiezingen

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

5 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Haalbare coalitie”

 1. Ed Goverde heeft helemaal gelijk maar het spreekwoord “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” is hier van toepassing?

 2. Leuke poging van de hr de Munck D66 om partijen aan elkaar te koppelen
  In een van de 7 Drechtsteden
  Er is nog geen stem uitgebracht in Sliedrecht en in onze Woon Werk en Leefomgeving waar per 1.1.2022 292.692 inwoners wonen.
  Zij kunnen kiezen uit 51 Kandidaten van de totaal 664
  Dordrecht 21
  Hendrik.ido amb. 8
  Sliedrecht 6
  Zwijndrecht 6
  Hardv.giessendam 4
  Papendrecht 4
  Alblasserdam 2

  Enkele voorbeelden van de 16 de grootste
  Cda 8 5 Mannen 3 Vrouwen
  Sgp 7 7 Mannen 0 Vrouwen
  Pvv 5 3 Mannen 2 Vrouwen
  Cu 5 5 Mannen 0 Vrouwen
  D66 4 3 Mannen 1 Vrouw

  Het zijn provinciale verkiezingen maar de 2e kamerleden ministers
  Staatssecretarissen hebben het heft in handen genomen met de hr Rutte voorop om een eventuele coalitie breuk te voorkomen
  Met als diepte punt het niet rechtsom en linksom debat zondag 12 maart
  Vvd groenlinks en PvdA hebben slechts 51 zetels is 34 % 99 zetels is 66 % staan buitenspel is dit misschien de nieuwe Democratie vorm en norm ?
  Tot slot ga stemmen geef de ZWM geen onnodig platform zo als bij de laatste gemeentraads verkiezingen in onze Woon Werk en Leefomgeving
  Werk samen in Positieve zin ga stemmen
  Laat u allen als kiezers niet af schrikken en weg zetten
  Zo als van morgen 13 maart bij Wnl mevr Kaag D66 is hele maal niet zeker over de houdbaarheid van het huidige Coalitie onder Rutte Vvd
  Deze Coalitie heeft notabene de Provincieale Verkiezingen naar zich toe getrokken weet U nog ?
  De Sliedrechtse Biesbosch Bever Gijs

 3. Een zeer opmerkelijk betoog van deze D66 politicus in het licht van zijn mening en stemgedrag destijds: ook D66 behoorde in september 2020 namelijk tot de grote meerderheid van de Sliedrechtse raad die de Kadernota 2021 / “Koers 2030 Groei en ontwikkeling” omarmde als de noodzakelijke sprong vooruit en beleidslijn voor de langere termijn. Heel bijzonder om als ‘provinciaal’ politicus een 180 graden draai te maken. “Stop stilstand. Stem vooruit” is kennelijk niet het D66 motto voor Sliedrecht.

 4. misschien toch maar eens pijlen richten op projecten die al lang slepen: watertorenterrein, burg Winklerplein, laatste fase baan hoek west tegen de spoordijk, kijken hoe toekomst bestendig oude bedrijventerreinen zijn; liggen hier wellicht kansen. en misschien erkennen dat het gewoon een keer klaar is.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld