Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

INGEZONDEN BRIEF: Groene borders aanwinst voor het dorp

De laatste jaren worden er door de afdeling groenvoorziening van de gemeente Sliedrecht steeds meer groene borders aangelegd rond rotondes en langs wegen in het dorp. Ook de doorgaande Tiendweg mag gezien worden.

Deze foto is donderdagmiddag 4 juni 2020 gemaakt langs de Deltalaan. (Foto Hans van der Aa / Sliedecht24)

Nu veel in bloei staat, kun je pas zien dat er in het dorp veel werk is verzet en dat een en ander keurig is aangelegd en wordt onderhouden. Daarom toch even de complimenten gegeven aan de medewerkers van de aanleg en het groenonderhoud.

Er kan niet genoeg groen in het dorp worden aangelegd.

Dank en ga zo door!

G(erard) J. de Haan
Sliedrecht

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

12 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Groene borders aanwinst voor het dorp”

 1. Vraag:
  Is het toegestaan dat derden je kenteken op een openbaar forum plaatsen samen met datum en tijdstip dat men je gespot heeft? Dat kan dan zijn om over je auto te praten, of om je uit te maken voor wegmisbruiker.
  Antwoord:
  Een kenteken wordt gezien als een persoonsgegeven, omdat het te herleiden is tot de eigenaar van de auto. Dat je daarvoor langs de RDW moet, is niet relevant. (En soms kan het ook zonder RDW: mensen kunnen een advertentie plaatsen waarin ze met naam en dergelijke hun auto te koop aanbieden.)
  Een persoonsgegeven publiceren mag alleen als je dat onder de Wet bescherming persoonsgegevens kunt rechtvaardigen. Toestemming is de meest gehoorde rechtvaardiging, maar die is er in dit geval niet.
  In principe kom je dan uit bij de restcategorie van de eigen dringende noodzaak. Je zegt dan, ik kan geen toestemming vragen, ik heb een legitiem belang en daarvoor is het een absolute noodzaak dat ik dit gegeven publiceer, bovendien heb ik zo veel mogelijk rekening gehouden met de privacy van de persoon over wie het gaat.
  Het legitiem belang zou hem hier zitten in die discussie, dat is immers een beroep op de vrijheid van meningsuiting. In principe is dat al snel gerechtvaardigd, tenzij de discussie niet meer is dan belachelijk maken en afzeiken zonder enige werkelijke discussie of debat. “Deze auto is een wegmisbruiker” zou ik al net aan de goede kant van de grens vinden zitten, als de beelden dat duidelijk laten zien.
  Alleen dat rekening houden met de privacy, wat moet je daar dan mee? Ik denk dat dat er toch al snel op neerkomt dat het nummerbord uitgeblurd moet worden. Dat is immers niet echt nodig voor de discussie over wegen misbruiken of om je mening over de auto te geven, positief of negatief. Natuurlijk, met nummerbord kunnen anderen de auto herkennen, maar hoe relevant is dat?

  Hieruit blijkt dat het weghalen van een kenteken niet verplicht is! Het hier kennelijk alleen maar om de journalist die dit stuk op Sliedrecht24.nl plaatste weer eens lekker een hak proberen te zetten of,zoals de opsteller van dit stuk hierboven terecht opmerkt, af te zeiken.
  Het zijn ook vaak dezelfde trouwens….

 2. Hoezo gezeik? Ook ik heb een positieve reactie geplaatst – dus dat zijn er 2 – maar ben oprecht kritisch over de geplaatste foto…. Volgens mij is het een goed recht daarop te wijzen en dit wordt door verschillende mensen ook gedaan. De redactie geeft een onduidelijke en een nietszeggende uitleg over het feit dat het nummerbord herkenbaar zou mogen zijn. Sinds de AVG is dit gewoon niet toegestaan, en dat is een feit. Klaar – uit

 3. Als dagelijkse wandelaar door ons dorp is het genieten van de mooie, gevarieerde en kleurrijk aangelegde borders op diverse plaatsen. Compliment voor de afdeling groenvoorziening van Sliedrecht!

 4. Beste redactie,

  U zou dit toch moeten weten!

  Een kenteken wordt gezien als een persoonsgegeven, omdat het te herleiden is tot de eigenaar van de auto.
  Een persoonsgegeven publiceren mag alleen als je dat onder de Wet bescherming persoonsgegevens kunt rechtvaardigen. Toestemming is de meest gehoorde rechtvaardiging, maar die is er in dit geval denk ik niet….. Als deze er wel is, dan is het goed dit te vermelden bij de foto.

  Ook ik geniet trouwens van de mooie ‘bermen’ en rotondes in de doorgaande wegen. Gemeente Sliedrecht: Ga zo door!

 5. Absoluut eens met mijnheer de Haan dat een en ander er prachtig uitziet. Toch mag/moet er ook een beroep worden gedaan om beter te onderhouden wat er al wat langer staat. Sommige straten zien er met slecht onderhouden groenpartijen allerbelabberst uit… En dat kan en moet echt beter

Plaats een reactie

*=Verplicht veld