INGEZONDEN BRIEF: Geachte Gemeente Sliedrecht,…

Reeds lang bestaat het plan om voor gehandicapten een lift te maken vanaf de ingang van Jumbo naar het niveau van de HEMA.

Helaas zijn het steeds alleen nog plannen, maar die openbare trap is voor mij niet alleen, maar voor vele Sliedrechters een probleem!

Elke dag wachten is teveel! Wanneer gaat er echt iets gebeuren? Concreet gezegd. Wanneer zal deze lift in gebruik genomen worden? Er zijn vele mensen die hier niet buiten kunnen!

Graag een (hopelijk positief!) antwoord van Uw zijde. Ik laat me graag verrassen…

Wie hiermee instemt, reageer s.v.p. Er gebeurt al veel te lang niks! 

Gijs Zonnenberg

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

15 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Geachte Gemeente Sliedrecht,…

 1. De gemeente Valkenswaard is maar “iets groter”dan Sliedrecht, de mentaliteit van de bevolking is er geheel anders en…. de genoemde voorziening lijkt daar voor een dure wijk bestemd te zijn, terwijl
  dat in Sliedrecht niet het geval is. Ziedaar: waarom daar iets wel kan en hier niet.

 2. Ik was gisteren in Valkenswaard bij kennis. Ik had helling gezien aan andere kant van flat gebouw. Wat bleek daar is rolstoel helling welk naar lift voor rolstoelen leid. Ja je kan naar 2/3/4 hoog en rij met rolstoel naar je flat. Is dure wijk zo te zien.

  Waarom kan zoiets wel daar en was in bouwplan gezet en hier jaren blabla over lift enz.

 3. Gewoon even “googelen” om het antwoord te vinden en dan vind je o.a. “Onderzoek plaatsen nieuwe lift WC Kerkbuurt Sliedrecht | DLR”.

  Vervolgens doorgeklikt naar DLR en dat is blijkbaar een grote liften-club, op wiens website – onder het kopje nieuws – het volgende staat:

  september 2017 – december 2018
  Onderzoek plaatsen nieuwe lift WC Kerkbuurt Sliedrecht
  Om de toegang tot het winkelcentrum te kunnen verbeteren heeft DLR de opdracht gekregen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek m.b.t. het plaatsen van een nieuwe (buiten) liftinstallatie. Daarnaast hebben we een bouwkundig onderzoek gecoördineerd, begrotingsvoorstel uitgewerkt, een PvE opgesteld en een voorontwerp in 3D gemaakt.
  Aan de hand van bovengenoemde werkzaamheden is er door ons een aanbestedingstraject opgestart én zullen wij de volledige begeleiding van het project op ons nemen.

  Daaruit maak ik op, dat er blijkbaar (en in elk geval bij de leverancier DLR) sinds september 2017 al bekend was, dat hun lift-project Kerkbuurt tot december 2018 duurt c.q. wordt opgeleverd.
  Helaas is dat dus nog een “erfenisje” van het vorige college. Gelukkig hebben we sinds kort een nieuw bestuurscollege, eindelijk weer met – zoals het hoort – een goede PvdA wethouder, die tot mijn en veler grote vreugde het parkeerprobleem bij de nieuwe Albert Schweitzer polikliniek (ook een “erfenisje”) inmiddels zeer snel heeft opgelost.
  Dat geeft goede hoop en vertrouwen voor de toekomst. Ik weet het niet zeker, maar vermoed, dat “de lift” nu ook in de beheers-portefeuille van wethouder Ben van der Plas zit, zodat het met dit “lift-erfenisje” ook spoedig en snel goed moge komen. Dylan Groenewegen heeft immers eergisteren en gisteren in de Tour-de-France bewezen, dat twee zeer snelle acties achter elkaar altijd tot de mogelijkheden behoort!
  PS: Ja, en u heeft bij voorbaat gelijk, ik ben niet onpartijdig, maar een chauvinistisch PvdA lid + stemmer 🙂

 4. Misschien dat ze dit wel tegelijk regelen met de trailerhelling… Alhoewel, die heeft al een voorsprong: die is tenslotte al gemaakt.

 5. Iedereen zou toch inmiddels moeten weten dat in Sliedrecht alles heel erg lang duurt oftewel het gebeurt gewoon niet. Er zijn heel veel voorbeelden, waarvan ik er 1 zal noemen. Hoelang horen we dat het Winklerplein op geknapt gaat worden, allerlei plannen zijn de revue al gepasseerd. Van parkeergarage tot een torenflat en nog vele andere ideeën. Dit duurt al jaren en zo zal het nog wel een tijdje doorgaan. Dus die lift , nieuwe huizen op de Kerkbuurt enz. Vergeet het voorlopig maar.
  Ingrid Hesseling
  Oud inwoner van Sliedrecht

 6. Met die lift gaat het net zo als met de reling. Eerst was er de Schalm ook verkocht nu de oudjes maar in de reling. Heel mooi gebouw ,maar ja dat gaan we ook verkopen .maar ja waar laten we al die bejaarde nauw ? Ach wat geef het ,het hart van ons dorp is toch al weg. Ga zo door gemeente. Vooral groot in doen.

 7. Er heeft nog niet zo lang geleden op Sliedrecht24 gestaan dat er iets met de grond was, waardoor t project vertraging op loopt? Daarnaast duurt het wel langer dan men hoopt/verwacht.

 8. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er wel heel erg veel door de gemeente Sliedrecht wordt gepraat/toegezegd maar er weinig wordt gedaan. Dat zou op te lossen zijn door minder te gaan praten en meer te doen. Of wordt er zomaar wat gedaan om daarmee die kritische inwoners even van zich te kunnen afhouden? Geef nou eens echt betekenis aan de slogan “SLDRCHT.. GROOT IN DOEN” of haal dit anders weg. Het maakt het zo zuur dit te lezen en wat anders te ervaren en je geloofwaardigheid zal er beslist niet door toenemen Gemeente Sliedrecht!

 9. In de antony van leeuwenhoekstraat hebben ze de straat verlichting vekeerd geplaatst en te weinig palen gepkaatst dit heb de gemeente toegegeven tijdens een schouw en deze slechte situatie kon volgens deze medewerkers echt niet langer en er zou dan ook gelijk actie ondernomen worden en de buurt zou daarvan op de hoogte gehouden worden.
  Na drie maanden niets gehoord te hebben wilde ik wel eens weten hoe het zat met de gemaakte beloftes daar kon opeens geen antwoord opgegeven worden zes weken daarna viel een brief op de mat dat de verlichting voldeed aan de veiligheids eisen raar maar waar.
  Dus ik wens jullie veel succes met de lift en ga er vanuit dat we binnenkort ook geen ziekenhuis in Sliedrecht meer hebben want ook daar heeft onze gemeente hun toezeggingen zomaar weer terug getrokken

 10. Alle raadsleden moeten zich schamen, dat ze laks zijn bij projecten en nooit informeren over de voortgang, triest dat het steeds zover moet komen, maar ja ze mogen weer 4 jaar in pluche zitten en hoeven voorlopig niet te luisteren naar hun achterban.

 11. In mijn simpele trouwambtenarenhoofd is het heel gemakkelijk: de hele brede trap half zo breed maken (dat scheelt ook nog in schoonmaakkosten!) en de overgebleven schacht gebruiken voor de liftkolom. Hoe simpel kan het zijn? Niet komen aandraven met cliché’s als: ambtelijke molens draaien langzaam. Elk jaar lees ik dat Sliedrecht een positieve begroting heeft, nu, zie hier een project wat welliswaar geld zal gaan kosten, maar waar zowel cliëntele als businessmensen blij van worden! Sliedrecht: aan het werk!

 12. Je weet dat ambtelijke molens nu eenmaal langzaam draaien. Soms gaat het zo langzaam dat de hele boel vast komt te zitten. Dan moeten er specialisten aan te pas komen om de zaken weer op de rit te krijgen. Kost tijd en energie dus nu eerst maar op reces na zo’n snelle actie als parkeerplaatsen regelen bij “ons” nieuwe ziekenhuis.

 13. Ik stel mijzelf al maanden dezelfde vraag: wanneer komt die(trap!)lift nou?
  Van een gewone lift is dacht ik geen sprake.
  Maar bij het beantwoorden van deze en soortgelijke vragen komt telkens die oude koe uit de sloot:
  Gebrekkige, of zelfs: ontbrekende, communicatie tussen burgers en de gemeente Sliedrecht.
  Over planning van werkzaamheden in het dorp, over bijna elk onderwerp dat de
  burgers vaak heel erg raakt: communicatie, voorlichting (in de media, bijvoorbeeld in de gemeentelijke luis in de pels “Sliedrecht24”!)) die relevant is, ontbreekt. Ik heb geen inzicht in de ambtelijke organisatie dus ik ga niet generaliseren maar blijf zitten met de vragen.
  Moet er dan, bij wijze van spreken, iemand een trap krijgen of met
  een lift naar de uitgang van zijn/haar werk worden gestuurd?
  “Doe jij het beter, van Kleef?”Daar kan ik natuurlijk geen antwoord op geven.
  Maar we worden hier toch door politieke partijen vertegenwoordigd, dus die….?
  Lastig is alleen, dat die partijen met hetzelfde probleem te maken hebben.

 14. Sliedrecht is op Veel plaatsen slecht toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Het is elke keer weer tobben hoe ergens binnen te komen. Winkels, restaurants het maakt niet uit. Dus ja een lift daar zou helpen . Een beginnetje . Zodat mijn man nu het nog kan ook mee naar de winkels kan .

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld